• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 28 Martie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 27 Mai , 2016

Ca să îşi recupereze banii, Urbis trebuie să dea în judecată Primăria Baia Mare

Prefectul Sebastian Lupuţ a mediat conflictul dintre societatea Urbis şi Primăria Baia Mare. După ce fiecare parte şi-a spus punctul de vedere, concluzia la care s-a ajuns a fost că societatea care asigură transportul în comun în Baia Mare şi împrejurimi trebuie să dea în judecată Primăria pentru a primi subvenţiile pe lunile octombrie şi noiembrie 2015.

 

În afara prefectului şi a celor două părţi aflate în conflict, la şedinţa extraordinară de dialog social au participat şi reprezentanţi ai sindicatului de la societatea băimăreană de transport în comun. Cele două facturi, în valoare de aproape 1,5 milioane de lei, emise pe lunile octombrie şi noiembrie 2015, reprezentând subvenţiile ce trebuiau plătite de primărie, par a fi în acest moment imposibil de decontat. Modul de rezolvare a situaţiei propus de reprezentanţii societăţii Urbis a fost respins ferm de directorul economic al Primăriei Baia Mare.

 

„Problema celor două facturi s-ar putea rezolva. Am discutat şi cu colegii din ţară şi mi-au sugerat că singura soluţie, care să fie şi legală, ar fi promovarea unei hotărâri de CL, prin care Consiliul Local să fie de acord ca în acest an când se face rectificarea să ni se aloce suma restantă de 1.447.000 de lei”, a declarat Ioan Pop, directorul Urbis SA.

 

„Cele două facturi exced bugetului aprobat, aferent exerciţiului financiar 2015. Ca atare, eu nu pot să le achit, pentru că este infracţiune. Eu le-am sugerat dânşilor să ne dea în judecată şi dacă instanţa va considera că subvenţia li se cuvine, conform prestaţiei efectuate, în urma unei hotărâri judecătoreşti, eu pot să fac o plată”, a arătat Carmen Pop, director economic la Primăria Baia Mare.

Reprezentanţii salariaţilor de la Urbis au fost dezamăgiţi de rezultatul şedinţei şi spun că cei îndreptăţiţi trebuie să rezolve situaţia cât mai curând.

 

„Noi discutăm despre cifre, adrese, hârtii, ordonanţe de urgenţă. Angajaţii de la Urbis gândesc însă simplu şi dacă nu vor primi salariile nu vor mai munci. Oprirea transportului local va afecta toţi cetăţenii din Baia Mare, lucru pe care nu-l dorim. Dar nici nu vrem  să ne ascundem după nişte cifre şi să amăgim salariaţii”, a declarat Florin Hossu, preşedinte Cartel Alfa Maramureş.

 

Şedinţa Comisiei de dialog social desfăşurată azi a adus totuşi şi o veste bună pentru Urbis. În urma discuţiilor mediate de prefectul Sebastian Lupuţ, Primăria Baia Mare s-a angajat ca până la finele lunii să mai să plătească subvenţiile restante aferente anului 2016.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.