• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 20 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 16 August , 2022

„BUN DE MARAMUREȘ” – SFÂNTA MARIA Dorul pâinii de acasă

Consiliul Județean Maramureș, în parteneriat cu Asociația Rădăcinilor Străbune, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale „Liviu Borlan” Maramureș și Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș, vă invită la a VIII-a ediție a Târgului „Bun de Maramureș”, organizat cu ocazia sărbătorii Sfintei Marii.

Anul acesta, echipa Consiliului Județean Maramureș a gândit o serie de activități tradiționale, potrivite pentru perioada de post în care ne aflăm, care vor fi derulate în cadrul târgului „Bun de Maramureș de Sfântă Mărie”. Acestea sunt dedicate în special diasporei maramureșene, care în luna august se întoarce pe meleagurile natale.
Pe lângă promovarea meșterilor populari și a producătorilor tradi­ționali, evenimentul vă propune următoarele activități dedicate lunii diasporei:
- „Dorul pâinii de acasă” – atelier de coacere a pâinii într-un cuptor tradițional, cu respectarea ritualului strămoșesc specific acestei activități;
- „Familii reunite – crearea de noi amintiri” – vizitatorii vor găsi în „Satul de pe deal” un colțișor foto amenajat în stil tradițional mara­mureșean, unde familiile reunite vor avea posibilitatea creării unor amintiri unice;
- „De Sfântă Mărie Mare” – concert de pricesne susținut de ansambluri folclorice din județul Mara­mureș.
Evenimentul se va desfășura în perioada 13 – 14 august 2022, între orele 12.00
și 20.00.
Accesul publicului la târg se face pe bază de bilet, iar prețul acestuia este de 5 lei.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.