• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 26 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 20 Decembrie , 2022

Bilanț la jumătatea mandatului pentru deputatul Brian Cristian

Se împlinesc 2 ani de când cei 10 aleși ai maramureșenilor, 7 deputați și 3 senatori, au depus jurământul în Parlamentul României. Jumătatea mandatului reprezintă un bun moment de bilanț și analiză, iar deputatul USR Brian Cristian își face publică activitatea parlamentară. Este cel mai harnic parlamentar de Maramureș, cu toate toate că are doar 32 de ani, iar cifrele pe site-ul Camerei Deputaților confirmă acest lucru.
A vorbit de la tribuna Parlamentului mai mult decât toți ceilalți deputați de Maramureș la un loc.

Cu 85 de luări de cuvânt în care și-a susținut proiectele de lege, întrebările și interpelările, Brian Cristian (USR) a vorbit în total peste 3 ore de la tribună, depășind timpul tuturor celorlați deputați maramureșeni de la PSD, PNL, AUR și UDMR.


Prezența
Are cea mai bună prezență la vot din Maramureș și printre primele din țară: 94,5% prezență, cu mult peste ceilalți deputați maramu­reșeni. Prin comparație, următoarea cea mai bună prezență la vot a unui ales maramureșean este de 86%, iar cea mai slabă 13%, adică doar 516 voturi exprimate din totalul de 3827.


Propuneri legislative inițiate
Este inițiator sau coinițiator a 174 de proiecte legislative din care 22 au fost promulgate, iar altele 5 sunt în curs de promulgare. Dintre legile votate deja, care îl au ca autor pe deputatul maramureșean Brian Cristian amintim: Legea care digitalizează instituțiile publice și le obligă să ofere plata taxelor și online, Legea integrității în sport, Legea care prevede ca minim 30% din fondurile publice alocate sportului să meargă la copii și juniori, Legea privind transpa­rența utilizării bazelor sportive publice sau Legea privind de­duc­ti­bilitatea fiscală pentru abo­na­mentele pentru sport.
Mai menționăm aici și legile pentru care a fost coinițiator: Legea care deschide curțile școlilor după program, Legea privind accesul online la datele despre contractele de muncă, Legea interoperabilității bazelor de date sau Vizele pentru nomazii digitali. Pe lângă asta a contribuit decisiv și la noua Lege a Tineretului.


Întrebări și interpelări
Cu 71 de întrebări și interpelări, prin care îi trage la răspundere pe membrii guvernului, este primul dintre maramureșeni și la acest capitol.
Aproape de cetățeni
Tânărul deputat USR este frecvent în stradă, organizează sesiuni de audiențe la intervale regulate și se implică în rezolvarea problemelor maramureșenilor.

Încheie anul cu peste 40 de amendamente la Legea Bugetului pentru 2023 care au vizat următoarele:
I 6% pentru Educație;
I Construire și dotare Stadion de atletism, în cadrul Complexului Sportiv „Lascăr Pană”;
I Creșterea salariilor profesorilor debutanți;
I Reabilitare, modernizare, dota­re si extindere Bazin acoperit Gh. Demeca, Mu­ni­cipiul Baia Mare, în cadrul Complexu­lui Sportiv “Lascăr Pană”;
I Asigurarea transportului ju­de­­țean gratuit al elevilor;
I Dublarea numărului de consilieri/psihologi școlari;
I Fonduri pentru tichetele de sportiv de 150 lei/lună pentru copii care participă la competiții sportive;
I Reabilitare infrastructura sportivă neacoperită din curtea unităților de învățământ, ca urmare a legii USR Fără lacăte pe curtea școlii;
I Modernizarea și echiparea Centrului de Transfuzie Sanguină MARAMUREȘ;
I Centre de tineret, centre de tineret mobile pentru mediul rural, tabere și programe de tineret;
I Închiderea gropilor de gunoi neconforme și decontaminarea mai multor site-uri care fac obiectul procedurilor de infringement;
I Instalații de reciclare, exploatare și valorificare a deșeu­rilor menajere;
I Grupuri sanitare conforme în toate școlile (fără toalete în curte);
I Dublarea numărului de interni la Camera Deputaților și creșterea îndemnizației de internship (singurul care a trecut de toate comisiile);
I Reabilitare drumuri comunale și podețe în localitățile din Maramureș;
I Reabilitare obiective turistice de interes local;
I Centre culturale;
I Dispensare în mediul rural;
I Rețele locale de distribuție a apei potabile și a celei de canalizare menajeră;
I Renovări de școli;
I Dotarea UAT-urilor cu echipamente IT necesare pentru oferirea opțiunii de plată online a taxelor și impozitelor;
I Multe altele privind educația și infrastructura locală.

Brian Cristian este deputat USR de Maramureş, membru în Comisia pentru tineret şi sport și Comisia pentru mediu și echilibru ecologic. În prezent urmează un Executive MBA în Sports Management la Escuela Universitaria Real Madrid, Universidad Europea şi este iniţiator al mai multor proiecte de lege pentru promovarea şi dezvoltarea sportului din România.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.