• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 03 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 15 Ianuarie , 2024

Aurul, picamerul și Nicolae Bud

La Editura Monitorului Oficial a apărut recent cartea Aurul, picamerul și... maramureșeanul Nicolae Bud, sub semnătura lui Teodor Brateș, gazetar (74 de ani), cercetător științific (peste 50 de ani) și consultant politic (peste 33 de ani).

 

Cartea începe cu argumentul autorului, anume motivația scrierii ei. Ne povestește că a făcut-o având în față imaginea lui Diogene, care – în plină zi – umbla prin Atena cu o lumânare aprinsă în mână, „în căutarea unui OM”. Ceea ce, în paginile acestei cărți, face și autorul, este adevărat, într-un alt timp, în alt context istoric, social, economic, dar cu aceeași determinare și cu același țel: nevoia identificării în vremuri de restriște a unor repere, pentru că realitățile nemijlocite ne pun frecvent în situația de a face apel la modele. Unul dintre modele este, pentru autor, maramureșeanul Nicolae Bud. Un OM.

„Prin considerațiile și considerentele expuse în această carte, am creionat, implicit, portretul principalului personaj Nicolae Bud, cel care are înscrise în CV calitatea de doctor în inginerie și de doctor în economie, de laureat al unui premiu al Academiei Române, al altor distincții științifice. A fost parlamentar în trei legislaturi, deputat al Adunării Naționale Bisericești și este, în prezent, membru al Academiei de Științe Tehnice din România; adică, avem de-a face cu un om care are o meserie, a înregistrat performanțe incontestabile în domeniile sale de specialitate, implicat până în prăsele în viața Cetății” – Teodor Brateș.

 

  

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.