• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 18 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 16 Ianuarie , 2023

APP Maramureș, un nou an, aceeași luptă cu sistemul antiromânesc

Alianța Pentru Patrie Maramureș a început anul 2023 în forță. Preșe­dintele filialei, Liviu Bechiș, s-a întâlnit cu staff-ul organizației și au început munca de teren, de discuții cu cetățenii zonei de nord. La început de An Nou se spune, de obicei, de bune și mai puțin de cele rele. Dar, cum poți face abstracție de ce aduce anul 2023 pentru români, pentru maramureșeni. De la 1 ianuarie, Regimul fiscal atât pentru persoanele fizice, cât și pentru întreprinzători și companii va fi diferit. A fost introdus impozitul pentru bacșiș, iar impozitul pe profit pentru firmele care nu au angajați a crescut la 16%. În același timp, 2023 vine cu alte taxe și impozite mai mari.

Astfel, crește impozitul pe dividente de la 5% la 8%, plafonul privind veniturile din activități inde­pendente, PFA, întreprinderi individuale, familiale, norma de venit, va fi ajustat, reducerea fiind de la 100.000 de euro la 25.000 de euro. Ceea ce înseamnă că la un câștig mai mic, impozitul va fi mai mare.
Pe lângă aceste „binefaceri” ale guvernului antiromânesc, românii, maramureșenii trebuie să se lupte cu prețurile mari, cu inflația galopantă și cu deciziile politice neghioabe ce ne vor duce la sapă de lemn. Ei, guvernanții, au spus că introduc impozitul pe bacșiș. Dar se referă doar la HORECA. În schimb „bacșișul” care se dă pentru a obține o amărâtă de autorizație sau banii care se dau pentru a obține finanțări ori alte înlesniri nu sunt impozitate. Mișeii ce ne conduc au grijă de oamenii lor, de prieteni, de rude să aibă funcții, musai la stat, bine plătite. Spațiul public este plin de astfel de cazuri. Din păcate, cei care comit astfel de nemernicii sunt liberi, nu pățesc nimic. Liderii Coaliției bacșișurilor politice spun că va fi...că vor drege...dar realitatea bate politica pesedisto-liberală. Îi îndemn pe parlamentarii puterii din Maramureș să meargă prin magazine, să vadă cât costă o pâine, să plătească taxele ca cetățenii obiș­nuiți, adică să stea la coadă. Poate așa își vor da seama că  acest an va fi o catastrofă economico-fiscală. Iar Războiul ăsta nenorocit ce  nu se mai termină va fi cireașa de pe coliva noastră a celor mulți.
Nu pot să închei, chiar  dacă amărăciunea nu prea fac casă bună cu urări de bine, dar trebuie să le urez maramureșenilor, românilor, a celor mulți  care trăiesc din salarii minuscule un La Mulți Ani. Sper ca Bunul Dumnezeu să ne ajute în lupta noastră cu acești nenorociți. Vă așteptăm la noi, la sediu să facem strategia ce ne va conduce la victorie”, a spus Liviu Bechiș, președintele APP Maramureș.
 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.