• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 25 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 3 Aprilie , 2023

APP cere: fără pensii nesimțite!

Alianța pentru Patrie cere ca la dezbaterea Legilor Educației din Parlament să fie înlăturate deciziile nocive ce vor afecta interesele elevilor din România. După multe dispute, discuții și contre, proiectele Legii Educației au fost aprobate de guvernul condus de alianța mișeilor.

Legile Educației vor fi trimise în Parlament pentru dezbatere, în procedură de urgență. În pofida opoziției elevilor și părinților, în lege a fost menținută prevederea că, pe lângă Evaluarea Națională, liceele vor putea organiza propriul concurs de admitere, cu probe de profil, pentru 60% din locuri.
Liviu Bechiș, președintele APP Maramureș, consideră că aceste legi ale Educației sunt prost făcute.
„Guvernul ăsta condus pentru interesele unor grupuri de mafioți a aprobat o lege foarte importantă, o lege așteptată de toată lumea, Legea Educației. O lege care are unele prevederi toxice. De exemplu, se lasă  liceelor posibilitatea de a organiza concursurile de admitere. Astfel, se va încuraja și mai mult industria meditațiilor, se va deschide o ușă largă corupției privind organizarea concursurilor de admitere la liceele de prestigiu, care-și vor putea selecta discriminatoriu elevii. Trebuie  ca aceste prevederi să dispară, iar elevii din România să aibă o lege prin care educația să fie la îndemâna tuturor”, a spus Liviu Bechiș.
O altă preocupare a APP este pentru Legea Pensiilor speciale.
„Și problema pensiilor speciale este dezbătură de o grămadă de timp. Ba le taie, ba nu le taie. Cu siguranță, această bâlbâială va duce la pierderea banilor din PNRR. O sumă importantă, peste trei miliarde de euro. Vor fi afectate interesele românilor, nu ale celor care ne conduc. Un fel de-a spune. Nu își văd decât interesele lor. Cu un prim-ministru care, probabil, își protejează pensia specială. El spune că nu are pensie specială, dar suma uriașă, pentru majoritatea românilor, pe care o încasează lunar cum se nu­mește? Cei care au pensie de 1000 și ceva de lei cum pot trăi?
Trebuie să se termine cu circul ăsta, iar coaliția nocivă PSD-PNL-UDMR să lucreze și în interesul românilor. Noi asta le pro­punem oamenilor: Fără privilegii. Mai bine pentru toți românii!”, a spus Liviu Bechiș, președintele APP Maramureș.  

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.