• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 28 Martie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 22 Martie , 2019

Ansamblul Folcloric „MARA” la Biserica Albă – Ucraina

Ansamblul Folcloric „MARA” și-a încheiat turneul în Ucraina cu un recital la Biserica Albă, după ce pe parcursul săptămânii trecute a susținut spectacole la Kiev și Cernăuți.


La invitația primarului Gheorghe Berinde, an­samblul a participat la tr­adiționalul Festival ra­­ional de primă­vară „Mărțișor” de la Biserica Albă-Ucraina. Evenimentul a început cu dezvelirea unei plăci comemorative în cinstea fondatorului și con­ducă­torului grupului folcloric „Mugurel” - Ion Alb. A urmat vernisajul expoziţiei de artă fotografică „COMORILE ROM­NIEI” a artistului Ilie Tudorel din Baia Mare.
În deschiderea spectacolului folcloric au vorbit: primarul Gheorghe Berinde, dl. Gabriel NICOLA consul, șef al Consulatului României la Solotvino, prof. dr. Ioan Dorel Todea, managerul Centrului Cultural Sighetu Marmației, repre­zentanți ai administrației raionului și invitații de la Satu Mare. A urmat un spectacol susținut de formația „MUGUREL” și de formațiile artistice ale copiilor.
Ansamblul „MARA” a susținut un moment artistic reprezentativ pentru zona folclorică a Maramureșului istoric și un recital al solistei Ileana Matus, aplauzele spectatorilor răsplătind cu generozitate evoluția artiștilor sigheteni.
La solicitarea d-lui Gabriel Nicola  consul, șef al Consulatului României la Solotvino și a primarului Gheorghe Berinde, între Ansamblul „MARA” și Ansamblul „MUGU­REL” se va realiza o strânsă colaborare, în special în domeniul co­re­grafiei.

Se cuvine să felicităm Ansamblul „MARA” pentru succesul din tur­neul ucrainean, prin care a demonstrat că noua generație de dansatori și artiștii cu experiență duc mai departe cu mândrie gloria ansamblului care are peste 50 de ani de activitate. Merite deosebite în asigurarea continuității la cel mai înalt nivel artistic îl au coordonatorii ansamblului: Gheorghe Rednic - coregraf, Mihai Chiș - conducere muzicală și Ileana Matus - coordonare artistică.
 

 

Prof. dr. Ioan Dorel Todea, manager Ansamblul Folcloric „Mara”

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.