• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Luni , 29 Septembrie 2025

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 29 Septembrie , 2025

Ana Braghiș și Rodica Purcel, cofetari la Cofetăria Mai Dulce din Baia Mare, bronz la competiția Young Chefs România 2025

Ana Braghiș și Rodica Purcel, cofetari la Cofetăria Mai Dulce din Baia Mare, bronz la competiția Young Chefs România 2025

 

 Recent, a avut loc la București prima competiție Young Chefs România, dedicată tinerilor cofetari. Evenimentul, organizat de Elle & Vire Professionnel®, promite să fie un punct de referință pentru cofetăria românească. Opt echipe finaliste, selectate din cei 40 de participanți înscriși, au impresionat juriul prin deserturile impecabile pe care le-au creat de la zero. Pe podium s-a aflat și echipa cofetăriei Mai Dulce din Baia Mare, care a obținut bronzul.

 

 

Baia Mare devine un punct de referință pe harta cofetăriei românești! Unul dintre cofetarii de top ai tinerei generații este Ana Braghiș, despre care GAZETA de Maramureș a mai scris. Expert în cofetăria franțuzească, ambițioasă și cu o echipă inimoasă, care o susține la Cofetăria Mai Dulce, Ana a reușit recent să obțină un nou premiu care atestă talentul și profesionalismul său.

 

În 11 septembrie s-a încheiat prima competiție Young Chefs România, desfășurată în spațiul Born2Bake, în București, și organizată de Elle & Vire Professionnel®. Tema din acest an a fost cheesecake-ul, unul dintre cele mai iubite deserturi din lume. Provocarea pentru participanți a fost să revitalizeze desertul cheesecake într-un mod cât mai creativ, cu influențe românești, dar și să realizeze un alt desert inspirat de cheesecake (praline, choux, cupcakes, fursecuri sau altele). Creațiile finaliștilor au avut la bază cremele de brânză, untul și frișca Elle & Vire Professionnel®, brand care reprezintă alegerea celor mai buni Chefi din lume și a restaurantelor cu stele Michelin, unul dintre cei mai importanți producători de lactate premium destinate profesioniștilor, de origine franceză.

 

Elle & Vire Professionnel® este prezent în peste 120 de țări și se diferențiază printr-o gamă de produse de calitate premium, o rețea de distribuitori extrem de performanți și consilieri culinari dedicați, care împărtășesc din experiență, expertiză, dar și pasiune, în toată lumea. Elle & Vire Professionnel® investește în inovație, sustenabilitate, mediu și educația oferită profesioniștilor și pasionaților.

 

Competiția a fost una serioasă, din cei 40 de competitori înscriși, doar 8 au ajuns în finală. Iar juriul a fost format din cofetari renumiți: Ana Consulea – Pastry Chef Ambasador Elle & Vire Professionnel® în România și fondatoare Zelateria și Zelato; Ioana Romanescu – Pastry Chef fondatoare Cupcake Philosophy și Born2Bake; Andreea Moldovan – Pastry Chef și fondatoare Livrez Fericire și Love you Choux; Peter Schuller – Pastry Chef și fondator Iris Délice; Robert Eisler – Pastry Chef și fondator Cuptorul lui Robert; Massimo Pica – campion mondial la Coupe du Monde de la Patisserie și Pastry Chef la Mignon Dessert dal mondo; Kevin Zwygart – Pastry Chef La Maison de L’Excellence Savencia®.

Marele premiu al competiției a fost câștigat de Andrei Gheorghiță Antonio și Dumitru Eugen Mihai, cofetari la braseria La Mița Biciclista (București). Pe locul al doilea s-au clasat Anca Cristina Cheregi și Andreea Burian, fondatoarele Acadeea (Cluj-Napoca), iar podiumul a fost completat de Ana Braghiș și Rodica Purcel, cofetari la cofetăria Mai Dulce (Baia Mare).

 

Iar premiile au fost pe măsură:

•Premiul 1 – Training hands-on de două zile La Maison de L’Excellence Savencia® din Paris, în primăvara 2026
•Premiul 2 – Masterclass cu Massimo Pica, campion mondial la Coupe du Monde de la Patisserie, la Mignon & Pica Pastry School, Vișeu de Sus, Maramureș
•Premiul 3 – Masterclass la ICEP Hotel School cu un Chef recunoscut internațional
•Produse Elle & Vire Professionnel® pentru toate echipele finaliste

Cu siguranță drumul spre succes al Anei Braghiș nu se oprește aici și vom auzi în viitor multe astfel de știri dulci despre realizările ei.

„Această primă ediție a confirmat că România are o nouă generație de cofetari extrem de talentați. Am văzut deserturi de nivel internațional și multă pasiune pentru excelență. Suntem convinși că Young Chefs va continua să inspire și să ofere vizibilitate tinerelor talente”, a spus Romulus Dumitru, director general Delaco Distribution, distribuitor exclusiv al brandului Elle & Vire Professionnel® în România pentru horeca.ro

 

BRONZ pentru Cofetăria Mai Dulce

„Un traseu lung, plin de trudă, uneori de insecurități, un carusel de emoții și acțiuni.

Cheesecake cu dovleac și roiniță a fost despre toamnă, despre gust românesc și identitate.

Curând și la vitrina noastră.

Mulțumesc din suflet organizatorilor, juriului, echipei mele de încredere, familiei, tuturor celor care ne încurajează să mergem cu bucurie pe acest drum care a devenit un stil de viață”, a spus Ana Braghiș.

 

 

 „Sunt recunoscătoare că Elle & Vire Professionnel® și-a asumat rolul de a sprijini tinerii cofetari să își urmeze pasiunea și să creadă în visul lor. Prin această competiție, nu le oferim doar o rampă de lansare, ci și încrederea că pot construi o carieră solidă în cofetărie, punând în valoare talentul, creativitatea și viziunea lor”, a declarat Ana Consulea, brand ambassador Elle & Vire Professionnel® în România, Chef Cofetar, pentru horeca.ro. 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.