• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 28 Martie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 28 Mai , 2019

Ambasadorul României în Luxemburg a mulțumit Consiliului Județean pentru implicarea în proiectele de promovare a țării noastre

În urma vizitei pe care dele­gația maramureșeană a făcut-o în Luxemburg, ambasadorul României în Marele Ducat al Luxemburgului, Lilian Zamfiroiu a transmis președintelui Gabriel Zetea o adresă de mulțumire pentru sprijinul substanțial pe care Consiliul Județean Maramureș l-a acordat Ambasadei, în organizarea celor două proiecte majore de promovare a României și implicit a Maramure­șului, în marja președinției române a Consiliului Uniunii Europene. Este vorba despre proiectele „Let’s play for Europe”, desfășurat în 8 mai 2019 și „Village de Presidence roumaine du Conseil de l’Union europeene a la Fete de l’Europe de Luxemburg”, care a avut loc în 9 mai, ambele fiind realizate în parteneriat cu instituții marcante din Luxemburg: Ministerul Afacerilor Externe și Europene al Marelui Ducat, Reprezentanța Comisiei Europene în Luxemburg și o serie de ambasade ale statelor membre UE, rezidente în Marele Ducat.
„Let’s play for Europe”, meciul prieteniei europene și-a propus să sensibilizeze cetățenii europeni față de importanța unei vieți active la nivelul întregii societăți, inclusiv din punct de vedere sportiv. Echipa Președinției române, constituită în mare majoritate din membri ai delegației județului Maramureș care s-au alăturat colegilor din Ambasada României și echipa europeană co­mună a Ministerului Afacerilor Externe din Luxemburg, a re­pre­zen­tanței Comisiei Europene și a câtorva ambasade ale unor state membre ale UE au adus spiritul familiei europene și pe terenul de fotbal.
„Satul Președinției române a Consiliului UE” organizat în centrul capitalei luxemburgheze de către repre­zentanții Consiliului Județean Mara­mureș a permis publicului larg să intre în contact nemijlocit cu tradițiile noastre: olărit, țesut, cioplit în lemn. Totodată, cei prezenți au avut ocazia să guste din mâncărurile și băuturile tradiționale românești și să admire dansurile și muzica po­pulară din regiunea Maramu­reșului, prezentate cu profesionalism de Ansam­blul Folcloric Național „Transilvania”.
În scrisoarea transmisă președintelui Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, de către ambasadorul României în Luxemburg, Lilian Zamfiroiu, acesta a arătat că rar i-a fost dat să audă atâtea superlative cu privire la o manifestare.

„Magni­fique!, Extraordinaire!, Fantastique! etc., așa am auzit pronun­țându-se în jurul meu joi, 9 mai 2019, în Place d’Armes din Luxemburg, cu referire directă la toate pe care le-au prezentat membrii dele­gației maramu­reșene. Sentimentul de satisfacție pe care l-am încercat pe parcursul întregii zile a fost unul foarte intens și pentru aceasta vă sunt recunoscător atât dum­nea­voas­tră personal, cât și tuturor consilie­rilor județeni care au aprobat acest proiect cu adevărat extraordinar”.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.