• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 20 Octombrie 2021

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Miercuri , 5 Februarie , 2020

Ambasadorul Republicii Belarus a efectuat o nouă vizită în Maramureș

Marți, 28 ianuarie 2020, în sala de Conferințe M1 a Primăriei Municipiului Baia Mare, Excelenţa Sa Andrei Grinkevich, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Repu­blicii Belarus în România, s-a întâlnit cu reprezentați ai administrației locale și județene, dar și cu cei ai mediului de afaceri.

 

Scopul întâlnirii a fost de a iniția noi parteneriate de cooperare bilaterală între orașe și regiuni din Repu­blica Belarus, pe de o parte, și Muni­ci­piul Baia Mare și județul Ma­­ra­mureș, pe de altă parte. În acest sens, domeniile de interes ale întâlnirii au fost posibile colaborări într-o plajă largă de domenii, cum ar fi cel economic, turistic, medical, cel al culturii, al educației, al agriculturii, al transportului, al IT-ului etc.

Primarul Cătălin Cherecheș a fost gazda întâlnirii și i-a avut alături pe viceprimarul Băii Mari, Noemi Vida, directorul Vital S.A., Alexandrina Bancoș, vicepreședintele Consiliului Județean, Ioan Doru Dăncuș, președintele Camerei de Comerț și Industrie Maramureș, Florentin Tuș, și prefectul Județului Maramureș, Nicolae-Silviu Ungur, care a adresat cuvântul de bun venit înaltului oaspete și a mulțumit gazdei pentru inițiativa acestei întâlniri. La eveniment au fost invitați reprezentanți de seamă ai mediului de afaceri ma­ramureșean.

Vicepreședintele Consiliului Jude­țean Maramureș, Ioan Doru Dăncuș a precizat că remarcă interesul Excelenței Sale, Andrei Grinkevich, Ambasadorul Extraordinar și Pleni­potențiar al Republicii Belarus în România, pentru județul nostru, care a mai fost prezent în Maramureș atât în vizite oficiale, cât și neoficiale. „Acest lucru mă face să cred că iubește Maramureșul și își dorește o dezvoltare a relațiilor diplomatice cu județul nostru, atât cu mediul de afaceri cât și cu zona instituțională, deoarece aceasta este menirea unei misiuni diplomatice: de consolidare a relațiilor de cooperare bilaterală. Îl felicit pentru atenția pe care o acordă județului nostru și îl asigur că instituția Consiliului Județean va sprijini toate parteneriatele care se vor concretiza în urma acestei întâlniri”, a subliniat vicepreședintele Consiliului Județean.
Andrei Grinkevich, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Belarus în România, a făcut o prezentare a Republicii Belarus, punând accent pe dezvoltarea învăță­mântului universitar și pe dezvoltarea industriei. Excelența Sa a declarat că România se află pe locul șapte în topul țărilor cu care Repu­blica Belarus desfășoară schimburi economice.
„Principalele exporturi din Belarus către România se concretizează în tractoare, placaj, lemn furniruit și lemn stratificat, cabluri, benzi împletite și alte articole din fier și oțel, lemn tăiat sau cioplit etc. Importurile principale din Belarus în România sunt mărfuri de diferite tipuri, cum ar fi: mobilier, anvelope, incineratoare, cuptoare, furnale, dispozitive electronice și altele. Valoarea finan­ciară a acestor importuri și exporturi a crescut semnificativ în ultima perioadă. Din acest motiv, consider că este important pentru ambele părți să încurajăm noi parteneriate și mă bucur că la această întâlnire sunt prezenți atât reprezentanți ai admi­nis­trației locale și județene, cât și ai mediului de afaceri. Voi susține dezvoltarea proiectelor de cooperare atât din domeniile sănătății,culturii și educației, cât și pe cele din domeniile economiei și turismului. Astfel, împreună vom crea produse și servicii de înaltă calitate cu care vom putea concura pe piața euro­peană”, a arătat ambasadorul Belarus în România.

La finalul întâlnirii, atât reprezen­tanții mediului public cât cei ai mediului privat și-au declarat intenția pentru demararea proiectelor bilaterale în plan economic și industrial, manifestând un interes deosebit pentru propunerile de schimb de experiență și know-how.

 

 

„Consider că este important pentru ambele părți să încurajăm noi parteneriate și mă bucur că la această întâlnire sunt prezenți atât reprezentanți ai admi­nis­trației locale și județene, cât și ai mediului de afaceri. Voi susține dezvoltarea proiectelor de cooperare atât din domeniile sănătății, culturii și educației, cât și pe cele din domeniile economiei și turismului”.
Andrei Grinkevich, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Belarus în România

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.