• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 09 Februarie 2023

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 14 Noiembrie , 2022

„Am semnat Acordul de înfrățire între Județul Maramureș și Departamentul Cantal din Franța”

În județul Maramureș a fost prezentă, în aceste zile, o delegație oficială din Departamentul Cantal, Franța. Delegația formată din Bruno Faure, preșe­dintele Departamentului Cantal, Isabelle Lantuejoul, vicepreședinte Departamentul Cantal, Florian Morelle, Caroline Debladis și Marc Templar, reprezentanți ai Departamentului Cantal, au vizitat sâmbătă și duminică locurile emblematice din Maramureșul istoric: Mănăstirea Bârsana, Cimitirul vesel din Săpânța și pârtia olimpică de schi de la Borșa. De asemenea, oficialii francezi au vizitat și Școala Gimnazială Specială din Baia Mare.

Oficialii francezi au fost oaspeții Consiliului Județean Maramureș, unde, în cadrul unei conferințe de presă, au semnat, împreună cu Ionel Bogdan, președintele CJ Maramureș, Acordul de înfrățire între Județul Maramureș și Departamentul Cantal din Franța.

Acest eveniment vine ca o încheiere a manifestărilor realizate în perioada 1-7 noiembrie 2022,
de­dicate celor 30 de ani de la constituirea Consiliului Județean Ma­ramureș.
În această săptămână, în toate instituțiile din subordinea Consiliului Județean Maramureș au fost organizate activități pentru mara­mureșenii de toate vârstele: ex­poziții, prezentări, colocvii, pro­iecții de film, ateliere de gătit, șezători, târguri de carte, momente artistice, acțiuni de consiliere și orientare în carieră, acțiuni de donare de sânge, seminare pe teme medicale și testări screening gratuite. Totodată, în weekend, porțile Palatului Administrativ au fost deschise pentru cei care au dorit să aibă parte de un tur ghidat al celei mai importante clădiri administrative din Maramureș.
„Pentru încheierea acestor zile de sărbătoare, am păstrat un moment care ne onorează profund, respectiv semnarea acordului de înfrățire administrativă cu departamentul Cantal din Franța.
Este un moment extrem de important și nu vorbim doar de o simplă înfrățire pe care o semnăm. Deja colaborăm de aproape doi ani de zile, iar în perioada de grea încercare de la granița României cu Ucraina am avut un sprijin real din partea Departamentului Cantal în ceea ce privește ajutoarele trimise pentru refugiații ucraineni.
Totodată, este o reală mândrie să facem acest pas în consolidarea relațiilor cu un partener atât de important cum este departamentul Cantal, o regiune cu care Mara­mureșul împărtășește multe simi­larități, și care este un adevărat exemplu de bune practici în administrația publică, de la care avem foarte multe de învățat”, a transmis Ionel Bogdan, preșe­dintele administrației județene.
Prezent la conferința de presă, Bruno Faure, președintele Departamentului Cantal, a vorbit despre activitățile care vor fi organizate în comun, între Cantal și Maramureș, începând cu anul 2023, precum și despre consolidarea unei bune colaborări între regiunile înfrățite. De asemenea, Bruno Faure a declarat că, în luna decembrie 2022, va propune ca în clădirea Consiliului Departamentului Cantal să fie realizată o expoziție cu multe imagini și informații din Maramureș, care să fie prezentate și comunității din Cantal.

„Este o mare bucurie pentru mine să ghidez și să coordonez această delegație din Cantal și o onoare să fim aici la 30 de ani de la constituirea Consiliului Județean Ma­ramureș.
În aceste trei zile, în care am vizitat județul Maramureș, am descoperit câte similitudini și câte activități avem în comun între Cantal și Maramureș. Fie că discutăm de turism, de economie, de toate activitățile pe care le-am descoperit că le avem în comun și pe cele pe care putem să le realizăm împreună, în viitor. Această coo­perare va fi una bazată pe acțiune.
În final, îi invit pe reprezentanții județului Maramureș să participe la o întâlnire comună în Departamentul Cantal, în primăvara anului 2023”, a transmis Bruno Faure.

După semnarea Acordului de înfrățire, oficialii celor două regiuni au dezvelit placheta de înfrățire, care a fost pusă la intrarea în Palatul Administrativ din Baia Mare, alături de celelalte plachete care marchează înfrățirile județului Maramureș cu regiuni din alte țări.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.