• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 29 Martie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 6 Martie , 2020

„Am realizat în trei luni ce nu a realizat PSD în trei ani”

Reporter: Guvernul Orban a avut doar trei luni de mandat cu puteri depline. Putem vorbi de realizări în acest timp scurt de guvernare?
Ionel Bogdan: E drept că putem vorbi de un mandat de trei luni cu puteri depline pentru guvernul Orban, dar nu vreau să se înțeleagă că acum la guvern nu se întâmplă nimic. Dimpotrivă. Activitatea guvernamentală se desfășoară normal, sunt ședințe de guvern, întâlniri, discuții pentru proiecte de investiții și, în limita mandatului pe care îl avem, continuăm să punem în practică programul de guvernare în baza căruia am primit votul în Parlament.

Rep.: Legat de programul de guvernare, ce ați reușit să realizați până acum?
Ionel Bogdan: Dacă ne uităm la programul de guvernare și la ce-am reușit să realizăm din el, constatăm că rezultatele sunt chiar impresionante. Dincolo de angajamentele asumate și îndeplinite, ne-am confruntat cu multe probleme lăsate de guvernul Dăncilă, probleme serioase, legate de plata pensiilor sau a concediilor medicale, și am găsit la toate acestea soluții corecte și rapide, astfel încât cetățenii să nu sufere din cauza incom­petenței guvernării PSD.
Revenind la realizările din programul de guvernare, aș men­ționa restructurarea guvernului, elaborarea și votarea la termen a legii bugetului de stat şi legii bugetului asigu­rărilor sociale de stat pe 2020, abrogarea recursului compensatoriu, prorogarea intrării în vigoare a prevederilor referitoare la pensionarea ma­gis­traţilor, desecretizarea documentelor necesare pentru an­cheta privind dosarul 10 august. De asemenea, am luat măsuri pentru evitarea riscului de dezangajare a fondurilor europene şi pentru soluţionarea situaţiilor care fac obiectul procedurilor de infringement. Astfel, nu am mai pierdut niciun euro, ba dimpo­trivă, ritmul de absorbție a crescut cu 400 de milioane de euro.
La nivel economic, am eliminat supraimpozitarea contractelor part-time, supraacciza la car­bu­ranți, am crescut salariul minim și am înghețat salariile demnita­rilor ca să nu fie recalculate odată cu creșterea salariului minim. Eliminarea prevederilor toxice din OUG 114 este una din realizările importante deoarece impactul acestora în economie era major, iar consecințele lor erau deja resimțite în buzunarele românilor. De ase­menea, am abrogat OUG 51, pentru că sigu­ranța copiilor este mai presus de orice, am debirocratizat învăţă­mântul și am semnat contractul de finanțare pentru primul spital regional din România.
Nu știu dacă am trecut în revistă chiar toate lucrurile bune pe care am reușit să le facem, dar vă asigur că am reușit să ducem la capăt multe angajamente din programul de guvernare, iar altele se află deja în stadiul de implementare. Așa cum se vede deja, am reușit să realizăm în trei luni ce nu a realizat PSD în trei ani.

Rep.: Cum beneficiază direct românii de aceste realizări?
Ionel Bogdan: Economia răspunde pozitiv la măsurile economice adoptate de Guvernul PNL, iar acest lucru îl simt toți românii.
Astfel, carburanții s-au ieftinit cu peste 32 de bani pe litru, numai prin eliminare supraaccizei – un plin de carburant este mai ieftin cu circa 20 de lei față de anul trecut. De asemenea, prețurile facturilor pentru energia electrică și pentru gazele naturale nu au mai crescut ca în ultimele 3 ierni, pentru că am eliminat taxele aberante introduse prin OUG 114. Nu în ultimul rând, dobânzile la creditele pentru persoanelor fizice care vor să-și cumpere o casă sau o mașină încep să scadă, ca efect al eliminării Ordonanței lăcomiei și am reușit să creștem și salariul mediu nominal net cu 5,1%, aducând în plus în buzunarul românilor 160 de lei.
Am reușit să facem multe lucruri bune care se văd în economie și în buzunarele românilor. Vom continua în același ritm și ne vom res­pecta angajamentele luate în fața românilor.

Rep.: Se vorbește mult despre alegeri anticipate. Cu ce îi ajută pe români aceste alegeri ?
Ionel Bogdan: În primul rând e vorba de stabilitate și de elimi­narea unui blocaj constant pe care PSD și aliații săi îl fac în Parlament. O să vă dau câteva exemple de lucruri bune realizate de PNL, distruse de PSD în Parlament și care demonstrează de ce alegerile parlamentare anticipate sunt singura soluție pentru ca România să revină pe drumul cel bun. Prin procedura angajării răspunderii, PNL s-a ținut de cuvânt în fața alegă­torilor și s-a luptat să reintroducă alegerea primarilor în 2 tururi, dar PSD a depus moțiune de cenzură și a adoptat-o ceea ce a condus la eliminarea alegerii primarilor în două tururi. PNL a înghețat pentru anul 2020 salariile și indemni­zațiile demnitarilor pentru că am considerat că acestea sunt îndeajuns de mari, dar PSD a votat împotriva acestei măsuri. PNL a încetat detașările pe salarii de sute de milioane de lei din privat în zona publică, fără concurs, majoritatea toxică PSD din Parlament s-a opus.
PSD vrea să permită în continuare angajarea la stat, pe funcții importante și pe salarii foarte mari, a unor persoane care nu au nici CV-ul necesar și nici competențele necesare pentru a ocupa acel job.
Acestea sunt doar câteva din motivele pentru care susținem că blocajul PSD trebuie eliminat, pentru că este nociv pentru dezvoltarea țării, iar acest lucru se poate face doar prin alegeri anticipate. Dacă în trei luni de mandat cu puteri depline am reușit să reparăm multe din greșelile PSD și să adoptăm măsuri bune pentru români, cred că e necesar să mer­gem să cerem votul românilor și să asigurăm o guvernare stabilă și performantă pentru țară.
 

 

„E vorba de stabilitate și de elimi­narea unui blocaj constant pe care PSD și aliații săi îl fac în Parlament. O să vă dau câteva exemple de lucruri bune realizate de PNL, distruse de PSD în Parlament și care demonstrează de ce alegerile parlamentare anticipate sunt singura soluție pentru ca România să revină pe drumul cel bun”.
Ionel Bogdan, președinte PNL Maramureș

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.