• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 27 Octombrie 2021

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Miercuri , 5 Februarie , 2020

Aleșii județeni s-au reunit în prima ședință ordinară a Consiliului Județean Maramureș, din anul 2020

Vineri, 29 ianuarie, cu începere de la ora 12.00, în Sala „Bogdan Vodă” a Palatului Administrativ a avut loc prima ședință ordinară a Consiliului Județean Maramureș, din anul 2020. Pe ordinea de zi a ședinței condusă de președintele Gabriel Zetea, alături de care
s-au aflat vicepreședintele George Moldovan, dar și secretarul județului, Aurica Todoran,s-au regăsit 17 proiecte de hotărâre, dar și două proiecte suplimentare care au fost supuse dezbaterii și votului plenului.

 

Ordinea de zi a fost deschisă de proiectul de hotărâre privind încetarea mandatului consilierului județean Varga Cornel, locul vacant fiind ocupat de consilierul județean Decebal Daniel, care a și depus jurământul de credință în fața aleșilor județului. După anunțarea demisiei consilierului jude­țean Cornel Varga, preșe­dintele Ga­briel Zetea, vicepreședintele George Moldovan, dar și consilierii Anton Rohian și Nicolae Mișulec au avut cuvinte de apreciere cu privire la activitatea celui care a ales să părăsească forul județean, alegând să devină consilier municipal în Consiliul Local Baia Mare.
Totodată, aleșii județeni au stabilit modificarea componenţei nominale a unor co­misii de specialitate ale Consiliului Ju­de­țean Maramureş. Au mai fost aprobate proiectele de hotărâre privind utilizarea excedentului anual al bugetului Judeţului Maramureş, rezultat la încheierea exerci­ţiului bugetar, pe anul 2019, precum și privind repartizarea pe destinații a sumelor defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru drumuri județene şi comunale, pe anul 2020.
Forul decizional al Consiliului Județean Maramureș a aprobat și cotizaţiile judeţului Maramureş pentru Asociaţia Grup de Acţiune Locală Maramureş Vest, Asociaţia Microregională Mara - Natur, Asociaţia Grupul de Acţiune Locală Valea Izei – Moisei şi Asociaţia Grupul de Acţiune Locală Mara – Gutâi, pe anul 2020. În cadrul ședinței au mai fost stabilite unele măsuri pentru derularea Programului pentru şcoli al României în Judeţul Mara­mureş, fiind adoptat totodată și proiectul privind organizarea reţelei şcolare de învățământ special la nivelul Județului Maramureş, pentru anul şcolar 2020-2021.
Alte două proiecte supuse aprobării au vizat Procedura de atribuire pe perioadă determinată, în regim de urgenţă, pe bază de anunţ public, a traseelor cuprinse în Programul de transport rutier, contra cost, de persoane prin servicii regulate, la nivel judeţean, precum și modificarea Programului de transport 2013 - 2023 prin suplimentarea numărului de curse şi mo­di­ficarea graficelor de circulaţie. Aleșii județeni au aprobat, de asemenea, Regulamentul de Organizare şi Funcţionare pentru R.A. Aeroportul Internaţional „Mara­mureș”.

Pe ordinea de zi s-a regăsit și un proiect privind aprobarea punerii la dispoziție a unui teren, în vederea amenajării unei platforme pentru stocarea temporară a deșeu­rilor menajere, înainte de valorificare sau tratare. Totodată, s-a decis modificarea principalilor indicatori tehnico-economici pentru obiectivul de investiţie „Reabilitare DJ 186 sector Bârsana (DJ185) – Strâmtura – Rozavlea – Şieu – Bogdan Vodă – Dra­go­mireşti – Săliştea de Sus – Săcel (DN17C)”.

Lista proiectelor supuse apro­bării plenului Consiliului Județean Mara­mureș a fost închisă de proiectul de hotărâre privind completarea nominală a Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică Maramureş. În ceea ce privește cele două proiecte aflate la punctele suplimentare, aleșii au votat pentru încheierea Contractului de asistență juridică și reprezentare a Județului Maramureș în litigiul ce formează obiectul Dosarului nr. 102/2019 aflat pe rolul Curții de Arbitraj Comercial Internațional de pe lângă Camera de Comerț și Industrie a României, dar și pentru acordarea unui mandat reprezen­tanților Consiliului Județean Maramureș în Adunarea Generală a Acționarilor la S.C. „Drumuri – Poduri Maramureș” S.A.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.