• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 03 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 4 Martie , 2024

Adunarea Națională Bisericească

Miercuri, 28 februarie 2024, Adunarea Națională Bisericească (ANB) s-a întrunit sub președinția Patriarhului Daniel.

 

Înainte de deschiderea ședinței de lucru a Adunării Naționale Bise­ricești, în Sala „Europa Christiana” din Palatul Patriarhiei, Preasfințitul Paisie Sinaitul, Episcop vicar patriarhal, a săvârșit o slujbă de Te Deum în prezența Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, a ierarhilor membri ai Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, a membrilor clerici și mireni ai adunării, precum și a reprezentanților Cancelariei Sfântului Sinod și ai Administrației Patriarhale.

 

„Vă mulțumim pentru participare, pentru lucrările pe comisii, pentru raportare și trebuie să scoatem în evidență faptul că adevărata bucurie creștină este bucuria rodirii. Atunci când vezi ajutorul lui Dumnezeu dat celor care și‑au pus nădejdea în El și au cooperat cu cei din jur, singura și adevărata bucurie este aceea a rodirii. Ai primit în dar, ai multiplicat cu osteneală ca în Pilda înmulțirii talanților. Așa avem și în țară, și în jurul țării, și în diaspora română occidentală. A contat foarte mult înmulțirea darurilor pe care le‑am primit de la botez, de la părinți, de la duhovnici și de la prieteni și așa avem bucuria darurilor înmulțite”, a spus Preafericitul Părinte Patriarh Daniel.

 

La acest eveniment au participat și Ierarhii Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureșului și Sătmarului, Preasfințitul Părinte Episcop Iustin și Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul, Arhiereu-vicar.

 

Adunarea Națională Bisericească (ANB) este organismul central deliberativ al Bisericii Ortodoxe Române pentru problemele administrative, sociale, culturale, economice și patrimoniale. Acest for este alcătuit din câte trei reprezentanți ai fiecărei eparhii, un cleric și doi mireni, delegați de Adunările eparhiale din țară și din jurul granițelor, pe termen de patru ani. Ei pot fi delegați pentru cel mult două mandate.

 

Președintele ANB este Patriarhul, iar ierarhii Sfântului Sinod participă la lucrările Adunării Naționale Bisericești.

Foto: Arhid. Vasile Pop, consilier eparhial pentru protocol

 

    

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.