• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 19 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 14 Mai , 2019

„Administrația liberală înseamnă performanță, înseamnă oameni destoinici”

Liderul listei de candidați liberali la alegerile europarlamentare, Rareș Bogdan, a făcut în această săptămână un tur de forță și în Maramureș, unde a vizitat într-o singură zi mai multe localități din județ, s-a întâlnit cu maramureșenii și a participat în final la o mare întâlnire la Baia Mare, cu membrii de partid și cu simpatizanții liberali.


Impresionat de Moisei
 

Însoțit de liderii PNL Maramureș, Rareș Bogdan și-a început periplul maramureșan la Moisei, unde s-a întâlnit miercuri dimineața cu locui­torii din Moisei, Vișeu de Sus și Borșa și unde a fost puternic impresionat de modul în care primarul li­beral Toader Ștețcu a dezvoltat localitatea cu ajutorul fondurilor europene.
„Am ajuns într-o comună cu în­semnătate specială, unde am ținut ca în această campanie să fiu prezent. Și îi mulțumesc lui Ionel Bogdan că a ținut să organizeze o întâlnire la ora 9 dimineața, în această comună. Comuna Moisei, care are o istorie specială pentru neamul românesc, este condusă de 19 ani de un primar liberal destoinic. În Moisei, acest om, Toader Ștețcu, a reușit să facă ceea ce n-am văzut decât în Austria, Germania și în Franța, în altă parte, credeți-mă, în Europa nu o să vedeți. Am văzut personal. O comună unde ulițele, șoselele dintre casele care duc pe dealurile Moiseiului sunt asfaltate. Asta înseamnă administrație liberală, asta înseamnă oameni destoinici. Cu ce sunt asfaltate? Nu cu bani de la Consiliul Județean condus de PSD, care blochează toate investițiile primarilor noștri liberali, ci cu bani europeni”, a declarat Rareș Bogdan, după întâlnirea de la Moisei.
De asemenea, candidatul PNL la alegerile europarlamentare a avut un mesaj pentru președintele Consiliului Județean Maramureș și pentru toți președinții de consilii județene conduse de PSD care blochează proiectele primarilor liberali: „Îl asigur și pe domnul Zetea și pe ceilalți că nimeni nu este veșnic, decât bunul Dumnezeu, și că roata se învârte, iar noi care vom prelua mult mai repede decât își închipuie ei guvernarea, nu vom proceda niciodată cu cetățenii României în acest fel, în schimb nu vom uita ce au făcut liderii PSD”.

La rândul său, președintele PNL Maramureș, Ionel Bogdan, a subliniat că: „De când este acest guvern la putere, au plecat câteva sute de mii de tineri la muncă în străinătate, au părăsit România. Sunt zone întregi, inclusiv în Maramureș, unde astăzi nu mai găsești pe nimeni pe stradă, oamenii vin acasă doar de Sfântă Marie, de Crăciun și de Paști”.

După întâlnirea de Moisei, Rareș Bogdan și liderii liberali maramu­reșeni au mers la Sighetu Marmației, unde s-au întâlnit cu cetățenii și au vizitat Memorialul Victimelor Comunismului și al Rezistenței din Sighet, un loc special pentru liberali, având în vedere că mulți fruntași ai partidului din perioada interbelică și-au găsit aici sfârșitul, în condiții tragice.
 

Datoria de a construi România europeană
 

La finalul vizitei în Maramureș, Rareș Bogdan a discutat pe stradă cu locuitorii din Baia Mare și a participat la întâlnirea cu membrii PNL și cu simpatizanții partidului, organi­zată la Sala Filadelfia ATP Tech Center.
În discursul susținut în fața sutelor de maramureșeni prezenți la întâlnire, Rareș Bogdan a vorbit despre perfor­manțele administrației liberale, comparativ cu rezultatele adminis­tra­țiilor locale PSD. „Am văzut Bucovina românilor frumoși și liberi, Bucovina condusă de Flutur, care a reușit performanța să aducă împreună cu primarul Sucevei, cu cel de la Gura Humorului, al Siretului, al Câmpulungului Moldovenesc nu mai puțin de, ţineţi-vă bine, un miliard de euro fonduri europene, în timp ce la Alexandria, în 12 ani de guvernare socialistă, Alexandria a adus 1 milion de euro fonduri europene. În comparație, Clujul a adus nu mai puțin de 460 de milioane euro; Timișoara lui Robu, 420 milioane de euro; Oradea lui Bolojan, 260 de mi­lioane de euro; Alba lui Hava, 160 de milioane de euro”, a subliniat candidatul PNL la europarlamentare.
Președintele PNL Maramureș, Ionel Bogdan, a declarat și el, legat de administrațiile liberale, că: „Primarii noștri, de care suntem mândri, au accesat fonduri europene, au dezvoltat și modernizat comunitățile și au adus bunăstare pentru oameni. Avem cei mai buni și mai destoinici primari din Maramureș și am de­monstrat, prin fapte, nu prin vorbe, că merităm încrederea românilor. Dacă vă uitați în comunitățile locale conduse de primari liberali vedeți cum arată România europeană. Este o Românie în care banii europeni construiesc străzi, modernizează școli, dezvoltă infrastructura și creează locuri de muncă bine plătite. Avem datoria de a construi această Românie euro­peană în toate orașele și în toate comunele din țară”.
 

PNL - motorul schimbării în România
 

Importanța summit-ului european de la Sibiu s-a regăsit, de asemenea, în discursurile liderilor PNL: „Este un moment cheie care ne arată că România este în Europa și nici nu a plecat niciodată. Nu a plecat nici atunci când Ștefan cel Mare și Sfânt era considerat Atlet al lui Hristos de către Papa Sixt al IV-lea, pentru că apăra Europa în fața păgânilor. De asemenea, nu a plecat niciodată de aici, nici atunci când Iancu de Hunedoara, una dintre cele mai sclipitoare minți ale Europei, era considerat de către Papa Pius unul dintre artizanii păstrării creștinis­mului în Europa, omul care a oprit, care a pus barieră păgânilor. Când ai astfel de înaintași, nu poți să te gândești că cei care atacă Europa, din cauza propriilor lor nerealizări sau propriilor incom­petențe, urăsc România”, a declarat Rareș Bogdan, în aplauzele puternice ale celor prezenți la întâlnire.
Un mesaj optimist a transmis și pre­ședintele liberalilor maramu­re­șeni, care a precizat că: „PNL a dovedit prin lupta sa în Parlamentul de la București, în Parlamentul European, că este capabil să se lupte pentru
viitorul României, că este cel mai pu­ternic partid de opoziție din Ro­mâ­nia și singurul care poate construi o alternativă credibilă la dezastrul PSD. Noi putem și trebuie să fim motorul schimbării în România, acea schimbare pe care o așteaptă oamenii de bună credință din țara aceasta”.
La evenimentul de la Sala Filadelfia ATP Tech Center au participat, de ase­menea, primarii PNL din Mara­mureș, o delegație de primari din Satu Mare, președintele PNL Satu Mare, Adrian Albu, și deputatul Adrian Oros.
 

PNL Maramureș

 

 

Realizat la comanda PNL de NEW MEDIA SRL
Cod mandatar financiar 41190007

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.