• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 27 Octombrie 2021

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 31 August , 2020

300.000 de lei alocă Consiliul Județean Maramureș pentru asigurarea continuității funcționării stației de biogaz din Seini

În ședința extraordinară a Consi­liului Județean Maramureș, șeful administrației județene, Gabriel Zetea, a propus alocarea din re­zerva bugetară a sumei de 300.000 de lei către administrația locală din Seini, aflată într-o situație de extremă dificultate financiară.

Tradițional, Consiliul Județean Ma­ramureș a ajutat administrația locală din Seini pentru asigurarea continuității și sustenabilității unui proiect important în domeniul mediului, și anume stația de bio­gaz. Președintele Consiliului Jude­țean Maramureș, Gabriel Zetea, a arătat că modificările de ordin legistativ din ultimii ani au afectat buna funcționare a proiectului, în forma în care a fost el elaborat și că Primăria din Seini este nevoită să susțină continuarea sa din fonduri proprii.

„Proiectul stației de biogaz de la Seini, în valoare de aproximativ 3 milioane de euro, finanțat de Banca Mondială, presupunea, în momentul în care a fost elaborat, obținerea unor încasări de pe urma valorificării certificatelor verzi. Legislația națională a suferit, în ultimii ani, modificări de așa natură încât acele încasări, care trebuiau să asigure buna funcționare a proiectului, acum nu mai există. Ca atare, Primăria Seini are obli­gația de a subvenționa această activitate. Consiliul Județean Ma­­ra­mureș a fost partener în acest proiect și are datoria de a rămâne alături de administrația locală din Seini. Nu este un proiect greșit, este un proiect frumos, care generează un mediu mai curat și care ar trebui replicat în mai multe administrații locale. Având în vedere însă condițiile economice de astăzi, astfel de proiecte devin nefuncționale”, a arătat șeful administrației județene, Gabriel Zetea.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.