• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Marţi , 19 Octombrie 2021

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 1 Iulie , 2019

19 proiecte de hotărâre, intens dezbătute în ședința ordinară a Consiliului Județean, au fost adoptate de aleșii județeni

Miercuri, 26 iunie 2019, aleșii județeni s-au întâlnit în ședința ordinară a lunii iunie, pentru a vota cele 19 proiecte de hotărâre aflate pe borderoul ordinii de zi. Ședința a fost condusă de președintele Consiliului Județean, Gabriel Zetea, care i-a avut alături pe vicepreședintele Ioan Doru Dăncuș și pe secretarul județului, Aurica Todoran.

 

 

Primul proiect a fost cel privind încheierea unui acord de cooperare cu Camera de Comerț și Industrie Maramureș pentru organizarea evenimentului „Rivulus Dominarum - Republica Moldova prezintă”, în cadrul căruia mai multe firme din Republica Moldova se vor prezenta în cadrul expoziției cu standuri cu produse și bunuri de larg consum din ținutul de peste Prut. Totodată, plenul a votat aprobarea contribuției Consiliului Județean Maramureș la diferite acțiuni fi­nanțate din rezerva bugetară precum și repartizarea pe unități administrativ teritoriale a sumelor de­fal­cate din taxa pe valoarea adaugată pentru drumurile comunale, pe anul 2019.

Alte proiecte aprobate de consilierii județeni au privit aprobarea Monografiei economico-militare a Jude­țului Maramureș și aprobarea Pro­­gramului cultural prioritar al Consiliului Județean Maramureș pe anul 2019, semestrul II, precum și aprobarea listei programelor, pro­iectelor și acțiunilor care beneficiază de finanțare nerambursabilă, în domeniul tineret, declarate eligibile la sesiunea de finanțare din anul 2019.
Proiectul privitor la repartizarea sumelor reprezentând forme de sprijin pentru unitățile de cult, apar­ținând cultelor religioase re­cu­noscute în România, a suscitat o dez­batere in­tensă din partea consilierilor jude­țeni, dar în cele din urmă și acest proiect a fost adoptat.

Plenul Consiliului Județean a votat și pentru alocarea de sume din bugetul județului pentru realizarea unor evenimente culturale de către uni­tățile administrativ teritoriale, dar și pentru aprobarea Organigramei și a Statului de funcții la Serviciul Pu­blic Județean Salvamont Mara­mureș, Biblioteca Județeană «Petre Dulfu» Baia Mare, Muzeul Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare» și Spitalul de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare.
Toate pro­iectele au fost aprobate de aleșii locali.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.