• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 22 Iunie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 8 Iulie , 2019

12.000 de intervenții neurochirurgicale la Spitalul Județean din Baia Mare, în 25 de ani

În ultimii 25 de ani, numărul operațiilor din sfera cranio-cerebrală și spinală, efectuate de medicii Spitalului Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” din Baia Mare a ajuns la 12.000. Această cifră impresionantă a fost atinsă în luna iulie a anului curent.

 

În tot acest timp, echipa formată din cei doi medici primari ai secției de Neurochirurgie, dr. Pop Vasile-Ioan și dr. Budulan Gheorghe au abordat toată patologia specifică, inclusiv malformații vasculare cerebrale, tumori cerebrale, hidrocefalia, tumori vertebrale, discopatie vertebrală în fază chirurgicală și multe altele.

Cele mai emoționante intervenții sunt acelea în care pacienții provin din rândul copiilor, spun specialiștii, dar și bucuria devine pe măsură, când munca lor contribuie la salvarea vieții acestora.

Activitatea, de un volum și complexitate deosebite, este posibilă datorită eficienței colectivului, exer­sată de-a lungul anilor și a bunei co­laborări cu alte specialități medicale.
Secția Neurochirurgie se bucură și de dotări la cele mai înalte standarde, dispune de o Sală de Operații proprie, modernă, cu instalație de apă sterilă, aparat de anestezie, ambele de ultimă generație, microscop operator, instrumentar specific, sistem spot operator cu lumină rece etc.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.