• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Marţi , 07 Decembrie 2021

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Duminică , 22 Decembrie , 2019

11 modele de case în stil tradițional puse gratuit la dispoziția persoanelor interesate

Consiliul Județean Maramureș împreună cu Ordinul Arhitecților din România – filiala Nord-Vest a organizat în anii 2017 și 2018 un concurs de arhitectură, prin care s-a dorit premierea celor mai bune soluții de locuințe tip în stil tradițional, specific Maramureșului istoric, prin realizarea serviciilor de proiectare pentru case mari / case mici, în cadrul proiectului „Plan de revitalizare a satului maramureșean – Case tip pe Valea Marei, Valea Cosăului și Valea Izei”.

Concursul s-a desfășurat în două etape, la final fiind selectate 11 proiecte câș­tigătoare, din care cinci proiecte sunt pentru case mari și șase proiecte sunt pentru case mici. Proiectele pentru modelele de locuințe în stil tradițional sunt puse gratuit la dispoziția persoanelor interesate, care vor achita doar costul doar pentru studiile de teren, realizarea proiectului de adaptare la teren în funcție de modelul ales, obținerea avizelor și taxele pentru eliberarea Certificatului de Urba­nism, respectiv a Autorizației de construire.
Modelele propuse pot fi vizualizate pe Facebook, „Proiecte de locuinţe cu specific maramureşean”, unde fiecare casă beneficiază este des­crisă în câteva cuvinte. Mai multe informații se pot obține la Consiliul Județean Maramureș – Direcția arhitect șef sau la primăria din localitate.

 

model I

 

model II

 

model III

 

model IV

 

model V

 

model VI

 

model VII

 

model VIII

 

model  IX

 

model X

 

model XI

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.