Curs valutar

4.5680 RON


4.0093 RON


5.1744 RON


1.4823 RON

Recomandările Gazetei
Evenimente locale, concerte, teatru, expoziții, filme, cărțiNewsletter
Ultimele comentarii
Teo pe 03.03.2025 la 10:43
O idee excelenta, demararea acestui demers!
Felicitari, Gazeta!
bonta emese pe 29.02.2024 la 09:22
Domnilor ziaristi, sunteti intr-o grava eroare din nou, sunt in muzeu de pe vremea lui Ceausescu, domnul Alexa 

G. Buju pe 16.01.2024 la 01:04
Felicitari lui !
Bun si de cinste Morosan !!
De mirare e ca polutucii din acelashhh aluat moroseni nu fac 

Pompiliu Barbu pe 14.11.2023 la 16:08
Un om deosebit! De ar face fiecare roman pe sfert din ce a facut acest om Romania ar fi departe!

Marţi , 1 Aprilie , 2025
𝐈𝐀𝐙𝐔𝐑𝐈𝐋𝐄 𝐍𝐎𝐀𝐒𝐓𝐑𝐄 𝐏𝐎𝐀𝐓𝐄 𝐒𝐄 𝐕𝐎𝐑 𝐄𝐂𝐎𝐋𝐎𝐆𝐈𝐙𝐀 𝐕𝐑𝐄𝐎𝐃𝐀𝐓𝐀̆
Am îmbrățișat ideea ca în Baia Mare să aibă loc o ședință comună cu membri ai Comisiilor de Mediu din Senat și Camera Deputaților. Azi, am avut o primă întâlnire cu autoritățile județene și locale implicate – sau care ar putea să se implice -, cu reprezentanți ai agențiilor de resort, dar și ai societății civile.
Când e vorba de sănătatea maramureșenilor și de cea a mediului din județ, trebuie să ne dăm mâna cu toții - indiferent de opțiunile politice - pentru a găsi soluții viabile de rezolvare a problemelor. Din păcate, s-a confirmat regula că acolo unde e multă lume e și multă vorbă, dar puține soluții.
După ce am constatat că, de decenii, iazurile de decantare și haldele de steril nu au fost ecologizate de Conversmin, firma cu capital de stat care, teoretic, se ocupă de așa ceva, a trebuit să ne gândim la alte soluții.
Dacă București-ul n-a făcut nimic de atâta vreme, mi-am zis să încercăm cu autorități mai apropiate de zonele contaminate și, deci – teoretic - mai interesate să scape de astfel de belele.
De aceea am propus să determinăm ministerul să treacă zonele contaminate în proprietatea consiliilor județene sau a locale, pentru a le ecologiza cu bani europeni, chestiune imposibilă câtă vreme acestea nu au proprietatea asupra terenului.
Asta înseamnă responsabilitate, muncă pentru întocmirea și depunerea proiectelor și asumarea riscului că nu se va primi finanțarea vizată. ”Eu aș lua terenul, dar după ce e ecologizat” – a recunoscut primarul Dumitru Marinescu, de la Tăuții Măgherăuș, care se teme că primăria nu-și poate permite contribuția de 2% din valoarea proiectului, o sumă destul de mare când e vorba de zeci de hectare.
Mâine vom merge la Bozânta, dar tot nu cred că soluția va sări din iazul neecologizat. Mai am un dram de speranță în discuția cu ministrul Economiei. Dacă, intrând pe ușă, nu mă voi apropa de o soluție, voi reveni pe geam. Am ajuns să cred că asta e singura soluție.
Comentariile celorlalți
Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.
Comentează acest articol
Adaugă un comentariu la acest articol.