• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 20 Ianuarie 2022

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 24 Ianuarie , 2020

Victor Ponta, despre alegeri, despre guvern, despre nimic...

Preşedintele Pro România, Victor Ponta a fost prezent pentru câteva ore în Baia Mare. S-a întâlnit cu organizaţia judeţeană a partidului, cu liderii filialei, dar şi cu presa băimăreană într-o scurtă conferinţă de presă organizată la hotelul Mara.

 

 

Victor Ponta se află într-un turneu prin ţară, având întâlniri cu orga­nizaţiile judeţene ale partidului pe care îl conduce, pentru stabilirea datelor la care vor fi prezentaţi candidaţii la alegerile locale.
În Maramureş, Ponta a găsit o activi­tate bună, după cum a declarat, şi a spus că este mulţumit de rezultatele obţinute la alegerile de anul trecut. El le-a cerut liderilor maramureşeni să aibă candidaţi buni în toate cele 76 de UAT-uri.
 
„În 8 februarie vom avea conferinţa naţională unde lansăm manifestul şi programul politic al Pro România. Cel mai important este să se pregătească pentru alegerile locale, să avem candidaţi buni, să mergem mai departe cu ce a început să facă anul trecut Pro România. E pentru prima dată când intrăm în anul alegerilor locale și nu știm cu ce candidați. La Consiliul Județean va fi uninominal sau va fi pe liste. Noi am susținut şi, de altfel, la legea pe care și-a angajat răspunderea Guvernul Orban am pregătit și vom depune zilele acestea un amendament legat de alegerea președintelui de Consiliu Județean dintre consilieri, cum a fost și până acum. Sper ca Guvernul să îl accepte, pentru că e un sistem bun, corect. La primării nu știm dacă sunt alegeri dintr-un tur sau din două, dar nu credem că va trece moțiunea de cenzură a PSD, dar noi nu o vom vota. Cu siguranță că legea va fi contestată la Curtea Constituțională și este un ordin care spune că în ultimele șase luni nu poți să faci modificări”, a spus Victor Ponta.
 
Liderul Pro România a vorbit despre alianţele pe care partidul său le va face. Mai exact, a acceptat ideea că vor fi alianţe politice, fără a preciza cu ce partide se vor realiza aceste alianţe. Mai mult, Ponta a precizat că filialele partidului au libertatea realizării de astfel de alianţe.
 
„Organizaţiile locale vor avea autonomie în privinţa alianţelor pe care le vor perfecta. Pe plan local, în Maramureș și în Baia Mare nu exclud să avem și posibile alianțe, știu foarte bine tradiția politică de aici. În general se fac alianțe pe plan local, dar discuția mai avansată o putem avea în momentul în care știm sistemul de vot. Organizaţia judeţeană va trebui să pregătească candidaţi la funcţia de primar în toate cele 76 de primării din Maramureş, cât şi o listă completă la Consiliul Judeţean şi consiliile locale”, a spus Ponta.
S-a vorbit şi despre posibila alianţă cu PSD, iar liderul Pro România a subliniat că el nu este un anti PSD. „Dar social-democraţii au de ales între două variante: fie să meargă pe drumul spre dezastru, cu «soluţiile» Liviu Dragnea - Viorica Dăncilă - Olguţa, fie să facă o schimbare radicală şi atunci mai vorbim”.

În ce priveşte situaţia de la nivel naţional, Victor Ponta este de părere că această „nesiguranţă” în ce priveşte modul de guvernare ne va costa pe toţi. „Acum două luni am fost certat că nu am votat Guvernul Orban. Acum îmi dă toată lumea dreptate, inclusiv liberalii vor să îşi dea jos propriul Guvern. Eu nu am votat şi noi nu am votat pentru că nu i-am văzut pregătiţi să guverneze. În loc să fie guvernată ţara, am început din ianuarie cu crize politice şi s-ar putea să o ţinem tot aşa, ceea ce se va deconta la un moment dat pentru că nu se face ce e de făcut pe zona de investiţii, fonduri europene, educaţie, sănătate. E un timp pierdut ce ne va costa în viitor”, a spus Victor Ponta.

Victor Ponta a avut o întâlnire şi cu şeful administraţiei maramureşene, Gabriel Zetea, dar şi cu primarul Municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş. Nu a dorit să spună subiectele discutate cu cei doi lideri politici.

 

 

„Organizaţiile locale vor avea autonomie în privinţa alianţelor pe care le vor perfecta. Pe plan local, în Maramureș și în Baia Mare nu exclud să avem și posibile alianțe, știu foarte bine tradiția politică de aici. În general se fac alianțe pe plan local, dar discuția mai avansată o putem avea în momentul în care știm sistemul de vot. Organizaţia judeţeană va trebui să pregătească candidaţi la funcţia de primar în toate cele 76 de primării din Maramureş, cât şi o listă completă la Consiliul Judeţean şi consiliile locale”.
Victor Ponta

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.