• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 29 Martie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 28 Noiembrie , 2022

Tânărul maramureșean Darius Pop, deputat AUR, conduce cea mai puternică filială de partid din țară

Deputatul AUR de Maramureș, Darius Pop, este cel mai tânăr parlamentar și unul dintre fervenții susținători ai Unirii României cu Moldova. Și-a început activitatea politică făcând voluntariat cu un grup de tineri la manifestările organizate de George Simion. Din aproape în aproape, a fost convins că poate face mai multe pentru maramureșeni de pe poziția de parlamentar.

L-am căutat pe deputat la sediul partidului, acolo unde are și cabinetul de parlamentar și am găsit o agitație bine ordonată. Mulți tineri și alți membri ai filialei aveau diverse activități specifice unei filiale de partid care se respectă. Am intrat în dialog ușor, deputatul nu este fițos și e un politician atipic. Nu este obișnuit cu statutul de om politic și nici nu ar vrea să fie rupt de realitățile Maramureșului, ale României, în general. Recent, a fost ales reprezentant zonal al filialelor AUR din partea de nord-vest a României.

„Noi avem o activitate puternică aici în județ. Nu am realizat structuri de conducere în toate localitățile județului. Trebuie să recuperăm față de partidele care au activitate de mulți ani. De aceea fiecare deputat își alocă o parte importantă din timpul avut pentru îndeplinirea acestor obiective.  Trebuie să fim prezenți peste tot pentru a prelua durerile maramu­re­șenilor, a le aduce în prim-planul activității noastre. Încercăm să rezolvăm cât mai mult. Nu este ușor, noi suntem un partid aflat în opoziție și din această poziție e greu să promovezi legi pentru mai binele tuturora. Revenind, activitatea noastră în teritoriu este cea mai importantă.  Maramureșul are cea mai puternică organizație jude­țeană din țară. În drumurile noastre prin județ găsim oameni cu tot felul de probleme, cu tot felul de abuzuri din partea autorităților. E dureros ce se întâmplă, iar eu încerc să ajut cât pot de mult”, a spus Darius Pop.

Legat de activitatea parlamentară, deputatul maramureșean este nemulțumit de atitudinea parlamentarilor de la partidele aflate la putere.
„Noi suntem în opoziție și tot ce propunem noi, legi sau amendamente sunt respinse. Chiar dacă nu au nimic în comun cu capitalul partidului AUR, chiar dacă ele se referă la mai binele cetățenilor, cei de la putere resping totul. Nu îi înțeleg. Asta e politică? Așa trebuie să  fie un parlamentar? Mă înțeleg bine cu parlamentarii din Maramureș, cu colegii mei. Eu îi respect și, dacă au o inițiativă legis­lativă care are un impact mare, care este pentru mai binele oamenilor, susțin fără nicio problemă. Dar mă feresc de inițiativele care nu fac decât să fie mai bine pentru partidele respective. Noi am venit în Parlament pentru oameni, nu pentru partide. Am avut o activitate destul de intensă, am avut interpelări, declarații politice.
Am colaborat pentru impunerea unor legi. De exemplu, în ultima perioadă, am avut mai multe interpelări și poziții legate de problema deșeurilor menajere din Maramu­reș. Am fost și am vorbit cu oamenii, am prezentat mai departe doleanțele lor, dar, din păcate, nu s-a rezolvat nimic încă. Și am un proces cu primarul din Recea pe tema platformei ce se vrea acolo, platformă pentru deșeurile menajere colectate. Oamenii de acolo vor ceva, se pare că acest primar dorește altceva. La  fel, în ultima perioadă, am avut mai multe declarații pe tema pășunilor. În acest caz, în legea existentă a fost introdus un amendament prin care cel care are pășunea lui trebuie să scoată o autorizație de folosință. Ceea ce e absurd. Și se pot face abuzuri nenumărate. Dacă nu ești în relații bune cu primarul locali­tății, riști să nu primești autorizație de folosință a pășunii tale. Noi avem în filiala noastră membri ai partidului mulți ciobani și aceștia mi-au povestit despre astfel de situații.
Una peste alta, ne luptăm pentru cetățeni, pentru maramureșeni, nu pentru partide ca acestea să rămână la putere cu orice chip”, a spus deputatul maramureșean.
Referitor la sărbătoarea de 1 Decembrie, membrii AUR se pregătesc pentru organizarea de ma­ni­festări.
„În general mergeam la Alba Iulia pentru festivitățile de acolo. Aveam marșurile noastre pentru Unire și tot ce s-a organizat în ultimii ani. Dar  anul acesta am hotărât să rămânem în Maramureș, având în vedere că este sărbătorit Vasile Lucaciu - «Leul din Și­șești». Vom merge la Șișești pentru a sărbători 1 Decembrie așa cum se cuvine.
Le urez maramureșenilor să  fie curajoși, să fie români adevărați, să nu mai plece capul la poruncile venite din Vest sau de la Centru. Doamne ajută!”, a încheiat Darius Pop dialogul din biroul său. În spatele alesului, o icoană ortodoxă frumoasă.


 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.