• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Duminică , 28 Noiembrie 2021

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 18 Octombrie , 2021

Ștafeta pentru Educație de la Coroieni

Recent, 350 de copii din Coroieni au participat la Ștafeta pentru Educație. Evenimentul, aflat la prima ediție, a fost un concurs de alergare care are scopul de a aduce împreună copiii din comună. Pe toți îi unește același vis: de a avea o copilărie lipsită de griji și o viață mai bună decât a părinților.

Manifestarea a fost organizată de Aso­cia­ția Rea­­lity Check, în par­te­neriat cu Primăria comunei Coroieni. Organizatorii ne-au trimis informații și fotografii de la evenimentul desfă­șurat în localitatea maramureșeană.

Participanții, cu vârste cuprinse între 6 și 18 ani, s-au adunat pe terenul de sport din Coroieni și au luat startul la cursă, în funcție de categoria de vârstă. Toți concu­renții și-au depășit propriile limite și au învățat că munca în echipă și perseverența aduc voie bună și succes. În paralel, copiii de grădiniță au participat la activități de mișcare și joacă în curțile școlilor din Coroieni și Ponorâta, alături de spe­cia­liștii Fundației „Noi Ori­zon­turi” și de profesori voluntari. Toți copiii au primit un echipament sportiv, fructe, dulciuri și apă, precum și o medalie pentru participare. În timp ce ei au alergat și s-au jucat, părinții și rudele i-au susținut la unison. Câștigătorii de la fiecare categorie au primit premii și medalii.  

„Am lansat proiectul «Împreună pentru un viitor mai bun» în Coroieni cu certitudinea că accesul tuturor la educație și la condiții de trai decente poate deveni realitate doar în comunități tolerante și solidare. Ne bucură foarte mult că Ștafeta pentru Educație de la Coroieni a adus împreună întreaga comunitate și, pentru o zi, toți copiii au fost egali, indiferent de situația familiilor din care provin. Reality Check susține dezvoltarea întregii comune, iar acest lucru este posibil doar prin incluziune și acceptare. Activitățile sportive încurajează respectul, fair play-ul și spiritul de echipă, transmit pasiunea pentru competiție și educație, întăresc disciplina și capacitatea de a lupta pentru îndeplinirea obiectivelor de grup. Împărtășind aceleași valori și trăind experiențe comune, oamenii își vor putea uni forțele pentru a le asigura tuturor copiilor din comunitate succesul la gră­diniță și la școală“, a spus Nadia Gavrilă, președinte Reality Check.
La buna desfășurare a Ștafetei pentru educație de la Coroieni au contribuit parteneri de nădejde: Kaufland România, Romstal România, Aqua Carpatica, Bookster, Serviciul de Ambulanță Județean Maramureș, Secția 7 de Poliție Rurală  Suciu de Sus și mulți voluntari dedicați: Ioana Baboșan, Ramona Bart, Veturia Băbuț, Ioana Bizo, Marius Blaga, Maria Bot, Raluca Braun, Andreea Burzo, Andrei Cardoș, Andrei Cordoș, Mariana Danciu, Mirela David, Andreea Dreșan, Liliana Filip, Mariana Florean, Alexa Ionela Florian, Alina Florian, Amalia Mădălina Ghiran, Ramona Horvat, Florin Istvan, Liana Lazar, Nastasia Man, Bettina Miklos, Doina Moldovan, Irina Moldovan, Mirel Moldovan, Ro­meo Moldovan,  Mihai Mureșan,  Adriana Pitea, Anca Raluca Pop, Kathi Scheidereiter, Maria Sima, Sînziana Șanta, Monica Tamaș, Anamaria Toma, Corina Uglea, Mihai Ungur, Buciuman Varga, Nadia Vele, Sanda Vele, cărora le mulțumim!

Acest eveniment comunitar face parte din proiectul Împreună pentru un viitor mai bun în Coroieni, derulat de Asociația Reality Check, în parteneriat cu Primăria comunei Coroieni, Fundația „Noi Orizon­turi” și Asociația „Pe Stop” și cu sus­ținerea Școlii Gimnaziale Coroieni. Timp de doi ani, partenerii din cadrul proiectului implementează programe de educație remedială și prin sport, activități pentru dezvoltarea abilităților de viață și de leadership, educație pentru sănătate și igienă și cluburi pentru tineri.


Membrii echipei Reality Check se implică în Ponorâta (Coroieni) de peste opt ani, timp în care viața oamenilor s-a îmbunătățit sem­ni­ficativ. Majoritatea copiilor frec­ven­­tează regulat grădinița și școala. Din ce în ce mai mulți știu să scrie și să citească, trei dintre copii sunt acum la liceu și unul a absolvit 12 clase. O parte dintre familii au condiții mai bune de locuit. În același timp, locuitorii au acces la baia publică inaugurată în 2015. Mai este însă mult de lucru, iar angajamentul organizației Reality Check față de oamenii din comunitate este de a implementa inter­venții integrate, pe termen lung.


„Împreună pentru un viitor mai bun în Coroieni” este un Proiect derulat de Asociația „Reality Check”, în parteneriat cu Primăria comunei Coroieni, Fundația „Noi Orizon­turi și Asociația „Pe Stop”, cu spri­jinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.
Scopul proiectului este îmbunătățirea sistemică a modului în care sunt oferite și accesate serviciile publice destinate grupurilor vulnerabile din comuna Coroieni, în vederea creșterii incluziunii sociale a populației vulnerabile de romi, a reducerii inega­lităților și a dezvoltării întregii comunități, pe termen lung.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.