• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 28 Martie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 26 Noiembrie , 2019

Social-democraţii maramureşeni despre alegeri şi viitor

Social-democraţii maramureşeni au organizat o conferinţă de presă la sediul filialei maramureşene a PSD. Au venit ziarişti de la majoritatea instituţiilor de presă din Baia Mare. Au fost prezenţi: Gabriel Zetea, preşedintele PSD Maramureş, Sorina Pintea şi deputatul Călin Matei. Cei trei lideri social-democraţi au vorbit despre situaţia politică a momentului, despre alegeri, despre viitor.

 

 

Conferinţa de presă a început într-un ton relaxat, dar liderul social-demo­crat, Gabriel Zetea a ridicat nivelul discuţiei şi a făcut câteva trimiteri la felul în care au fost organizate manifestările liberale din ultima perioadă. Zetea a făcut şi câteva previziuni interesante!
„Mulţumim pentru prezenţa la această conferinţă de presă. Suntem foarte deschişi! Nu am selectat participanţii şi vă stăm la dispoziţie pentru orice fel de întrebări. Nu vrem să luăm exemplul adminis­traţiei prezidenţiale care organizează un anumit tip de dezbateri, doar pentru cei selectaţi. Nici nu v-am percheziţionat la intrare aşa cum am înţeles că s-a întâmplat la mitingul electoral al lui Klaus Iohannis din Baia Mare. Reprezentanţii presei maramureşene au fost perche­ziţionaţi... este un lucru absolut grav, este un atac la democraţie! Dar asta este problema PNL-ului.
Pe de altă parte, îi felicităm pe cei din PMP pentru abilitatea lor politică extraordinară. Funcţiile pe care le obţin la nivel naţional în guvernarea PNL sunt în detrimentul organizaţiei PNL Maramureş, care nu reuşeşte sub nicio formă să identifice maramureşeni capabili sau simpatizanţi PNL care să facă parte din guvernul Orban. Se pare, din informaţiile pe care le avem, că PMP va obţine aici, în Maramureş, funcţia de prefect, vor avea funcţie de secretar de stat... Bravo lor! Felicitări! Dar, mă îngrijorează ina­bilitatea celor din PNL!
PNL Maramureş nu poate, nu ştie, nu are suficientă influenţă la Bucu­reşti pentru ca Maramureşul să obţină funcţii în urma cărora judeţul să beneficieze, aşa cum a beneficiat în ultimii trei ani de zile, de finanţări.
Dar nu este un lucru nou! PNL a fost la guvernare şi în 2004, în 2005-2007, şi până în 2013, cam jumătate din ultimii 20 de ani au fost la guvernare. Din păcate, pentru Regiu­nea de N-V, lucrul acesta s-a transpus în investiţii dirijate înspre Cluj! Cam toate funcţiile importante din Regiunea de N-V au revenit, în guvernarea liberală, PNL-ului din Cluj. De fiecare dată au avut de suferit celelalte judeţe: Maramureş, Satu Mare, Bistriţa, Sălaj. Regiunea de N-V a fost pârjolită de investiţii din cauza inabilităţii organizaţiilor jude­ţene PNL din aceste judeţe, drept urmare investiţiile au mers la Cluj! Astăzi, aceste lucruri se repetă!
Cam toate funcţiile importante la Bucureşti şi reprezentanţi în prima linie la agenţii... sunt venite din Cluj. Asta înseamnă că în perioada următoare banii vor merge tot la Cluj, iar noi, maramureşenii vom avea foarte mult de suferit! Nimic nou!”, a spus Gabriel Zetea, preşe­dintele PSD Maramureş.
Liderul social-democrat a vorbit şi despre acuzaţiile care se aduc poş­taşilor, cum că fac campanie electo­rală pentru PSD. Zetea a respins aceste acuzaţii afirmând că partidul pe care îl reprezintă nu are niciun contract cu Poşta Română, în acest sens. Zetea a spus că a existat un astfel de contract la alegerilor europarlamentare, dar nu s-au respectat cele convenite şi PSD a renunţat. Zetea a mai spus că poştaşilor care sunt daţi afară, sau ameninţaţi că vor fi daţi afară din astfel de motive nereale, li se va oferi asistenţă juridică gratuită.

Şi Sorina Pintea a vorbit despre nevoia de înţelegere, despre faptul că avem nevoie la conducerea ţării de români care să lucreze pentru toţi românii din ţară.
Iar în ceea ce priveşte situaţia din Sănătate, Sorina Pintea a spus că deja se vorbeşte de greaua moşte­nire, ceea ce este un lucru previzibil, politic şi fără temei. Ea a spus că cei care sunt acum la conducere trebuie să cunoască şi legislaţie. De aceea îi invită să se pună la punct înainte de a acuza.

Călin Matei a vorbit despre felul în care au fost organizate sau nu, manifestările electorale din ultimele zile. El a avut un ton echilibrat!
 

 

„PNL Maramureş nu poate, nu ştie, nu are suficientă influenţă la Bucu­reşti pentru ca Maramureşul să obţină funcţii în urma cărora judeţul să beneficieze, aşa cum a beneficiat în ultimii trei ani de zile, de finanţări”.
Gabriel Zetea, președintele Consiliului Județean Maramureș

 

Sorina Pintea (PSD): „Este o diferență între  a vorbi pentru a minți și a face ceea ce trebuie pentru cei care chiar au nevoie”

Sorina Pintea, fost ministru al Sănă­tății în Guvernul PSD și manager al Spitalului Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” Baia Mare a fost prezentă la conferința de presă organizată la sediul PSD Maramureș unde a subliniat faptul că este membru al Partidului Social-Democrat și este mândră de acest lucru, dar înainte de toate este maramureșeancă și este româncă.
„Ar fi de spus foarte multe, este o perioadă dificilă, o perioadă de campanie electorală, dar din păcate o campanie care nu face cinste nimănui. Pentru că se spun atât de multe lucruri grave, atât de multe lucruri care atentează la democrația greu câștigată de poporul nostru încât cred că am făcut foarte mulți pași înapoi. Discutăm acum despre zona de sănătate pe care o cunosc foarte bine și pe care pot să o comentez și observ că deja se aud plângeri referitoare la «greaua moștenire». Transmit însă PNL și ministrului Sănătății din Guvernul Orban că un sistem de sănătate viabil se adresează pacienților acolo unde aceștia au nevoie. Așa că, dacă nu ne pricepem, ar fi bine să mai luăm niște acte normative, să mai studiem, să citim, să vedem ce se întâmplă și abia apoi să emitem păreri. Ne sperie dacă apare cineva în spațiul public și face o afirmație referitoare la activitatea noastră dar, repet, este important să cunoaștem foarte bine nevoile sistemului de sănătate pe care îl gestionăm. Pe de altă parte, este destul de dificil să preiei conducerea unei țări după un program de guvernare care, din punctul meu de vedere, ca și fost ministru în Guvernul PSD, a funcționat în proporție de 70 – 80%. Pe partea de sănătate lucrurile sunt foarte clare: salarii majorate, aparatură medicală, pregătirea profesională a personalului pentru a putea utiliza această aparatură, iar anul viitor urma să fie anul programelor naționale de sănătate și a dezvoltării serviciilor medicale pe care România le poate oferi pacienților, respectiv o cronologie foarte clară, pe criterii de eficiență: trebuie să îi dăm pacientului ce are nevoie și unde are nevoie”, a precizat fostul ministrul al Sănătății, Sorina Pintea.

Managerul Spitalului Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” Baia Mare a declarat că este o onoare să fie alături de colegii săi, în sediul Partidului Social-Democrat Maramureș, în prezența presei, deoarece este membră a PSD și nu îi este rușine să o spună. „În primul rând, însă, sunt româncă, iar membrii PSD nu fac deo­sebire între un pesedist, un penelist sau un userist, lucru care din păcate se accentuează foarte mult în ultima perioadă. Sunt româncă, sunt pese­distă și sunt mândră că am reușit în această perioadă de mandat să fac ceva pentru semenii mei. Voi face acest lucru în continuare pentru cei de aici și pentru cei din țară și privesc cu încredere și cu optimism spre viitor, pentru că românii au știut întotdeauna să aleagă și au înțeles extrem de clar cum stau lucrurile. Este o diferență între a vorbi pentru a minți și a face ceea ce trebuie pentru cei care chiar au nevoie”, a încheiat mesajul său Sorina Pintea, fost ministru al Sănătății în Guvernul Dăncilă.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.