• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 19 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 2 Aprilie , 2021

Senatorul liberal, Cristian Niculescu Țâgârlaș, cere verificarea jafului de la Cuprom

Așa cum a declarat în urmă cu câteva zile, senatorul PNL de Mara­mureș, Cristian Niculescu Țâgârlaș, a făcut o interpelare Mi­nistrului de Interne, Lucian Nicolae Bode, prin care solicită tri­miterea Corpului de Control al Ministrului la fostul combinat Cuprom din Baia Mare, pentru a verifica starea patrimoniului și legalitatea modului în care au fost demolate clădirile de pe fosta platformă industrială.
Parlamentarul liberal a spus, în numeroase situații, că la fostul combinat din Baia Mare s-au întâmplat lucruri oneroase.
 „Fostul combinat Cuprom a fost devalizat și jefuit, o parte dintre clădiri fiind demolate ilegal, fără să existe autorizații emise de autoritățile publice locale. În loc să aibă un parc industrial modern, Baia Mare are un teren de 300.000 de metri pătrați dăunător pentru mediul înconjurător, fiind conta­minat cu metale grele și acoperit cu resturi de moloz. Această pro­blemă a întregii comunități trebuie rezolvată urgent, motiv pentru care am solicitat Ministrului Afacerilor Interne ca, prin intermediul corpului de control, să verifice situația fostului sit industrial Cuprom”, a spus Cristian Niculescu Țâgârlaș.
    
Potrivit acestuia, bugetul local al municipiului Baia Mare a pierdut 1,5 milioane de euro - sumă repre­zentând valoarea estimată a fierului vechi, ce putea fi valorificat prin dezafectarea clădirilor, la care se adaugă taxele aferente neplătite pentru obținerea certificatului de urbanism, întocmirea Proiectului pentru Autorizația de Demolare și a altor avize și autorizări legale necesare pentru acțiunile întreprinse pe terenul fostului combinat Cuprom.
„Toți cei vinovați de situația în care a ajuns fostul combinat trebuie să răspundă în fața justiției pentru ilegalitățile comise și pentru devalizarea acestei unități industriale reprezentative pentru județul Maramureș”, a mai spus senatorul liberal.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.