• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 26 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 3 Octombrie , 2022

Senatorul Cristian Niculescu Țâgârlaș a votat OUG 119

După mai bine de o lună de agitație pe scena politică și în media despre iminenta modificare a OUG 27/2022 privind măsurile de plafonare a prețului energiei la consumatorii finali pentru intervalul 1 aprilie 2022 – 31 martie 2023, guvernul a publicat, 1 septembrie, OUG 119/2022 care aduce o serie de schimbări radicale în funcționarea pieței de energie, pentru perioada 1 septembrie 2022 – 31 august 2023. Măsurile sunt introduse la scurt timp înainte de anunțatul summit al miniștrilor energiei din Uniunea Europeană, pe 9 septembrie, care își propune adoptarea unor mecanisme comune de reglementare la nivel european, ceea ce este esențial într-un cadru de piață energetică integrată.

Senatorul maramureșean liberal, Cristian Niculescu Țâgârlaș, a votat în ședința de plen adoptarea OU 119. Parlamentarul băimărean crede că măsurile adoptate vor ajuta românii să treacă mai ușor peste problemele cauzate de criza energetică.
„Agenda ședinței de plen de astăzi a vizat un număr mare de proiecte legislative, printre care se regăsesc și soluții pentru criza energetică pe care o traversăm.
Cu majoritate de voturi, am adoptat Ordonanța de Urgență 119 care prevede plafonarea prețurilor la energie, prin care se extinde perioada de aplicabilitate până la data de 31 august 2023.
Alături de colegii mei din Senat, Daniel Fenechiu, Claudia Banu și Nicolae Neagu, am inițiat un amendament la OUG 119, care prevede includerea în textul ordonanței a clienților casnici care utilizează aparate sau echipamente medicale necesare unor scheme de tratament, clienților casnici care au în întreținere cel puțin 3 copii sau tineri cu vârste cuprinse între 18-26 de ani și urmează o formă de învățământ și, nu în ultimul rând, operatorii de utilități publice: alimentare cu apă, canalizare și epurarea apelor uzate, procesarea apelor uzate din cadrul unităților administrativ-teritoriale printr-un serviciu public inteligent alternativ, colectarea, canalizarea și evacuarea apelor pluviale.
Tot astăzi, am adoptat Legea prin care se urmărește implementarea unui cadru general de finanțare a unor Scheme de Eficiență Energetică, în sprijinirea întreprinderilor mari și IMM-urilor și a energiei verzi din surse regenerabile destinate autorităților publice locale, prin finanțare din fonduri externe nerambursabile.
Criza energetică afectează popu­la­ția și economiile la nivel global, iar noi avem datoria de a veni cu măsuri concrete în sprijinul cetățe­nilor și al operatorilor economici, pentru a traversa mai ușor această perioadă dificilă”, a spus senatorul Cristian Niculescu Țâgârlaș.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.