• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Duminică , 08 Decembrie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 13 Mai , 2024

Salt Bank, prima bancă digitală românească. Sub umbrela Băncii Transilvania

S-a vorbit mult despre Salt Bank în ultima vreme, toată lumea fiind încântată de perspectiva unui „Revolut românesc”. E vorba despre o platformă fintech, care promite prețuri optime, promite să nu aibă comisioane ascunse şi vine cu nişte cursuri valutare bune. E o bancă românească 100% digitală. Salt Bank se lansa la începutul lunii aprilie şi venea cu o ofertă atractivă la debut. Puteai obține puncte de fondator. La doar o zi după lansare, Salt Bank avea să înregistreze creşteri de 40%.

Salt Bank este o entitate nouă, creată în urma achiziționării Idea Bank de către Banca Transilvania. Descarcă aplicația Salt Bank din App Store sau PlayStore și utilizează codul Y9VGGX la înregistrare. Acest gest simplu ajută autorul textului  să câștige un punct bonus pentru recomandare. O modalitate pe care o pot folosi și cei care se înscriu.

De la început de drum, Salt Bank promite să aibă prețuri fair, nu ascunse, cursuri valutare bune, flexibilitate, rapiditate şi simplitate.

Este cea mai nouă bancă lansată în România, este 100% românească, este 100% digitală. Se declară o bancă vizionară, o bancă altfel, care schimbă regulile jocului în lumea financiară, care vrea să reprezinte un salt în tehnologie, un salt în banking, combinând stabilitatea financiară a unei bănci cu agilitatea unui fintech. Oferă clienților săi posibilitatea unică de a deveni acționari ai băncii, în eventualitatea listării la Bursă. Se adresează românilor din ţară, dar şi românilor din diaspora. Şi va intra în competiție atât cu băncile tradiționale, cât şi cu fintech-urile. Salt Bank se va îndrepta la început doar către persoanele fizice, urmând să se extindă la persoanele fizice autorizate, iar, ulterior, posibil şi la microcompanii. Banca anticipează că va ajunge la 250.000 de clienţi în primul an, iar în trei ani, la 1 milion de clienţi. Şi, în patru ani, planul este ca Salt Bank să intre pe profit.

Totodată, Salt Bank susţine că vrea să facă banking aşa cum vor oamenii, logoul noii bănci fiind „Banking, dar cum vrei tu”.

„Acum un an şi ceva s-a scris prima linie de cod şi s-au făcut primele setări în cloud pentru acest proiect. Am avut o abordare diferită. Suntem la intersecția, la mijlocul dintre ce înseamnă un fintech şi o bancă tradițională. Am vrut să aducem ce este mai bun din cele două lumi. Din lumea fintech venim cu o abordare fresh, de la băncile tradiționale aducem siguranță, încredere. Da, reprezentăm un salt în tehnologie, un salt în banking. Dar vrem să rămânem modeşti, cu picioarele pe pământ. Aducem primul neobank făcut 100% în România”, spunea Gabriela Nistor, CEO al Salt Bank, la evenimentul de lansare a băncii.

De la început de drum, Salt Bank promite să aibă preţuri fair, nu ascunse, cursuri valutare bune, flexibilitate, rapiditate şi simplitate. O altă direcţie de diferenţiere este orientarea noii bănci şi către românii din diaspora, nu doar către românii din ţară. „Suntem oficial live, deschişi către piaţa largă. Aplicaţia este live, însă nu doar în România, ci şi în Austria, Germania, Franţa, Belgia, Olanda, Italia, Spania şi Marea Britanie. Ne-am uitat şi la diaspora. Suntem acolo pentru românii care au buletine sau paşapoarte româneşti. Aceştia se pot înrola şi pot folosi aplicaţia aşa cum o foloseşte orice român din ţară. Am vrut să avem o abordare diferită”, a punctat Gabriela Nistor, şefa Salt Bank.

Pe palierul dobânzilor, Salt Bank oferă clienţilor o dobândă promoţională la contul curent principal şi Spaces de 3%, dacă clienţii fac plăţi de minimum 1.000 lei/lună, oferta fiind valabilă în perioada 1 aprilie - 1 octombrie. Totodată, un card multicurrency cu tranzacţionare în 17 valute din toată lumea este oferit de Salt Bank clienţilor. În perspectivă, banca vrea să permită şi achiziționarea de unităţi de fond, acțiuni, titluri de stat, dar nu şi crypto. Pe partea de creditare, pentru început vor fi lansate credite de nevoi personale la finalul anului 2024 sau la început de 2025.

 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.