• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 18 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 24 Ianuarie , 2022

Rudolf Stauder - noul prefect de Maramureș, Crina Chilat - noul subprefect

Recent, prin Hotărârea de Guvern nr. 49/2022, publicată în Monitorul Oficial al României nr. 35 din 12 ianuarie 2022, Rudolf Stauder a fost numit în funcția de prefect al județului Maramureș. Ceremonia s-a desfășurat în sistem videoconferință, cu respectarea măsurilor de prevenire și limitare a infecției cu virusul SARS-COV-2, în prezența subsecretarului de stat Gheorghe Sorescu și a directorului general Teodor Iulian Gheorghe, din Ministerul Afacerilor Interne.

Prefectul  a depus jurământul, în conformitate cu dispozițiile Codului administrativ. „Jur să respect Constituția și legile țării și să fac cu bună-credință tot ceea ce stă în puterile și priceperea mea pentru binele locuitorilor județului Maramureș. Așa să-mi ajute Dumnezeu!”, a spus Rudolf Stauder.

La ceremonia de învestire au fost prezenți, în sala Palatului Administrativ, doamna subprefect Enikö-Erzsébet Krizsanovszki, Io­nel Bogdan, președinte al Consiliului Județean Maramureș, se­na­torul Cristian Niculescu-Țâgârlaș și Doru Lazăr, vicepreședinte al Consiliului Județean Maramureș. În finalul ceremoniei de învestire, subsecretarul de stat Gheorghe Sorescu a citit mesajul ministrului Afacerilor Interne Lucian Bode.

Prezent la ceremonie, liderul liberalilor maramureșeni, Ionel Bogdan, l-a felicitat pe noul prefect liberal. „În ultimele luni, Rudolf Stauder a ocupat funcția de subprefect cu atribuții de prefect. În funcțiile ocupate, a demonstrat că este un profesionist și un mara­mureșean devotat intereselor cetățenilor. Echipa liberală este determinată să apere cetățenii în fața provocărilor sanitare și să intensifice ritmul investițiilor. Printr-o bună colaborare între Consiliul Județean și Guvernul României, putem implementa planul de modernizare al județului. Am convingerea că Rudolf Stauder este omul potrivit pentru a menține relația puternică dintre guvern și auto­ritățile județene și locale. Dezvoltăm Maramureșul! Reușim! Îm­preună”, a spus liderul liberal.

După instalarea prefectului, au continuat negocierile între partidele aflate în alianța de la putere. PNL și PSD au disputat despre numirea unui nou subprefect, respectiv cel de-al doilea, UDMR având o funcție de subprefect.
În urma negocierilor, s-a decis ca PSD să numească un nou subprefect.
Au urmat discuțiile în cadrul filialei social-democrate și, în unanimitate, s-a decis ca subprefect din partea PSD să fie Crina Chilat. Aceasta este unul din liderii PSD activi și buni comunicatori. Este președinta Organizației Femeilor Social-Democrate Maramureș și, în același timp, unul dintre cei mai activi membri ai organizației PSD Maramureș, fiind promotorul mai multor proiecte importante organizate de social-democrații maramu­reșeni. Este consilier județean și, în plan profesional, activează cu succes în domeniul contabil.

„Am obținut votul colegilor mei în forul de conducere al PSD și am trimis dosarul la București. Așteptăm să treacă prin procedurile legale, de verificare, după care va fi făcută numirea. Nu pot spune nimic de priorități. Trebuie întâi să fiu numită, după care vom vedea, în funcție de cum se vor distribui sarcinile pentru cei doi sub­prefecți. Sunt acele sarcini date prin hotărâre de guvern, iar prefectul dispune care merg la un subprefect, care la celălalt. Probabil că va fi o discuție în trei și se vor stabili aceste lucruri. În ceea ce privește relația cu prefectul, cred că ne vom înțelege bine. Din punctul de vedere al relațiilor interumane, m-am înțeles cu oricine. Poate și prin natura profesiei mele. Apoi, suntem într-o alianță și cred că vom face tot ce este posibil pentru mai binele maramureșenilor”, a spus Crina Chilat.  


 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.