• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 18 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 5 Februarie , 2021

Responsabilitate socială. TECHTEX lansează un plan ambițios pentru protejarea mediului

Compania maramureșeană vrea să introducă un nou model de afaceri în industria textilă, prin promovarea principiilor economiei circulare: gestionarea durabilă a materialelor, utilizarea prudentă, eficientă și rațională a resurselor naturale.
 

Techtex a realizat deja prima investiție în acest sens, prin achiziționarea și punerea în funcțiune a unei linii de reciclare a deșeurilor postindustriale de polipropilenă și polietilenă. Capacitatea liniei este de 100 de tone pe lună, materialul rezultat putând fi folosit, până la sută la sută, în extrudarea de noi articole din polipropilenă. Cu ajutorul acestei instalații, vor fi reciclate atât deșeurile rezultate din activitatea grupului, cât și cele provenite din piață, de la clienții Techtex. Compania este înscrisă în Registrul operatorilor economici autorizați care desfășoară opera­țiuni de valorificare a deșeurilor, din cadrul Ministerului Econo­miei, Antreprenoriatului și Turismului.

„Acesta este doar primul pas din planul nostru pentru protejarea mediului înconjurător. În etapa a doua, ne propunem să identificăm o cale prin care să colectăm din piață toate echipamentele de protecție (non-medicale) pe care le-a vândut TECHTEX. Vrem
să-i cointeresăm pe beneficiarii produselor noastre să colecteze deșeurile de acest tip și să ni le returneze pentru reciclare. Vom discuta, în acest sens, cu autoritățile statului, cu toate instituțiile cu responsabilitate pe zona de mediu, pentru că reciclarea deșeurilor textile este un proiect important pentru România și acest efort trebuie susținut și încurajat. Vă reamintesc că Parlamentul European a hotărât că țările din Uniunea Europeană sunt obligate să introducă colec­tarea separată a deșeurilor textile, până în anul 2025. Noua strategie a Comisiei Europene conține și măsuri care susțin procesele de producție și economia circulară, contribuie la reducerea substan­țelor chimice periculoase și îi ajută pe consumatori să aleagă materiale textile sustenabile. Va exista o etichetă ecologică a UE, pe care producătorii care respectă criteriile ecologice o pot aplica pe produsele lor” (Ioan Filip, președintele Gru­pului TAPARO).

Techtex are cea mai mare capacitate de producție de măști și echipamente de protecție din Sud-Estul Europei. Compania produce toate componentele necesare reali­zării măștilor și echipamentelor de protecție și poate asigura materiale textile și dispozitive medicale la calitate superioară și la prețuri corecte. La cerere, compania poate acoperi cu succes necesarul României.

 „În acest moment, în baza parteneriatelor pe care le-am încheiat, exportăm 75% din ceea ce producem în Germania, Franța, Israel, Austria, Marea Britanie. Am des­chis birouri la București și la Budapesta și suntem în discuții avansate pentru parteneriate în Statele Unite ale Americii, unde produsele Techtex au obținut acreditare FDA. Am investit în cele mai performante linii tehnologice din lume pe acest segment și am crescut continuu capacitatea de producție. În acest moment, putem realiza 45 de milioane de măști chirurgicale și 10 milioane de măști FFP2, în fiecare lună. Până la sfârșitul lui martie 2021, vom crește capacitatea de pro­ducție a măștilor de protecție FFP2 cu încă 15 milioane de bu­căți/lună” (Ioan Filip, președintele Grupului TAPARO) .

Produsele Techtex sunt testate în laboratoare externe acreditate internațional. Măștile produse de Techtex sunt realizate conform reglementărilor europene în vi­goare și sunt comercializate sub brandul Dr. Albert ®. Produsele sunt înregistrate de Agenția Națio­nală a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale din România și testate în laboratoare din Germania, Belgia, Italia și Ungaria.  

Compania TECHTEX a fost înființată în octombrie 2017 și se bazează pe experiența îndelungată, competența și investițiile Grupului TAPARO, a cărui membră este, în textile tehnice nețesute.
TECHTEX este prima companie româ­nească care a produs măști și echipamente de protecție, precum și singurul producător de material filtrant și de material nețesut din polipropilenă de la noi din țară.

 

 

„Am des­chis birouri la București și la Budapesta și suntem în discuții avansate pentru parteneriate în Statele Unite ale Americii, unde produsele Techtex au obținut acreditare FDA. Am investit în cele mai performante linii tehnolo­gice din lume pe acest segment și am crescut continuu capacitatea de producție. În acest moment, putem realiza 45 de milioane de măști chirurgicale și 10 milioane de măști FFP2, în fiecare lună”.
Ioan Filip, președintele Grupului TAPARO

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.