• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Marţi , 16 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 17 August , 2020

Realizările administrației Zetea, sub semnul Zero

În apropierea alegerilor locale, politicienii care au condus județele țării în ultimii 4 ani se zbat să le amintească oamenilor ce au realizat și să îi convingă să îi voteze din nou. Maramureșul este, din păcate, în afara acestui curent. Președintele CJ, Gabriel Zetea, evită să prezinte un raport de activitate la final de mandat, ba chiar se ascunde de sigla partidului cu care a ajuns în această funcție. Opinia publică are însă dreptul să primească un bilanț al mandatului celor care au condus Maramureșul, ajuns astăzi pe ultimul loc între județele din regiune la atragerea de fonduri. În continuare, prezentăm radiografia mandatului Zetea-PSD.

 

Programul de guvernare locală al PSD pentru 2016-2020
 

Gabriel Zetea declara în anul 2016 că PSD vine cu propuneri concrete care vor duce la locuri de muncă mai bine plătite, la conservarea arhitecturii tra­diționale, păstrarea tradițiilor, precum și promovarea și susținerea obiectivelor turistice și a evenimentelor culturale. Mai mult decât atât, PSD promitea oamenilor infrastruc­tură și atragerea de investiții.
Chiar și acolo unde a făcut câte ceva, impactul este atât de mic și a contribuit atât de puțin la îm­bunătățirea vieții oamenilor, încât putem spune că nu ne îndepărtăm prea mult de zero.
 

Politicienii nu trebuie judecați după intenții, ci după realizări
 

Lăudabile ar fi fost intențiile domnului Zetea, dacă nu ar fi lipsit cu desăvârșire rezultatele. Câteva promisiuni neonorate: în ceea ce privește înființarea parcului industrial Baia Mare Sud – Recea (Zero); construirea unei adminis­trații orientată către cetățean, transparentă, eficientă, funda­mentată pe criterii de per­formanță și meritocrație (Zero); investiții pentru un me­diu curat și nealterat, printr-un management modern al deșeurilor, reabilitare termică extinsă a clădirilor, împăduriri și altele (Zero).
 

Eșec în atragerea banilor europeni
 

Una dintre cele mai mari nerea­lizări pesediste la nivel național, dar în mod special în județul Maramureș, este legată de atragerea de fonduri europene. Pesediștii nu au atras bani europeni, nu atrag în prezent și nici nu vor atrage vreodată pentru că baronii PSD sunt incompatibili cu valorile europene.
Domnul Zetea promitea că va ajuta fermierii, turismul și antreprenorii, că va dezvolta infrastructura și că va facilita accesul la credite avantajoase pentru co-finanțarea proiectelor. Rezultatele sunt sub semnul Zero!
 

Dezinteres pentru educație
 

Și în ceea ce privește educația, Gabriel Zetea promitea dezvol­tarea învățământului profesional și tehnic și a campusului universitar Baia Mare, iar realizările sale în aceste domenii sunt de negăsit. PSD, prin miniștrii săi, de-a lungul timpului, și prin administrațiile sale locale, au distrus sistemul de educație românesc. Este foarte clar, pentru orice observator obiectiv, că PSD disprețuiește educația, a dovedit-o în prea multe rânduri.


(M.C.)

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.