• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 29 Martie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 17 Aprilie , 2012

Parohia ”Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel“

Parohia ”Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel “ din oraşul Vişeu de Sus a fost înfiinţată în luna mai a anului 1999, dar lucrările de construcţie ale bisericii au început prin venirea în parohie a tânărului preot Simon Ioan Marian, la finele anului 2006. 
La începutul anului 2007 s-au făcut demersuri în vederea găsirii unui pământ corespunzătorpe care să fie amplasată noua biserică parohială, reuşind în luna septembrie a aceluiaşi an ca parohia să fie înzestrată cu pământul necesar dobandit în zona Tanin.

 
La 14 octombrie 2007 a fost pusă piatra de temelie de către Prea Sfinţia Sa Iustin Sigheteanu, urmând ca la 1 noiembrie să înceapă construcţia demisolului bisericii –din zid- care s-afinalizat în luna aprilie a următorului an, 2008, unde s-a slujit provizoriu până în anul 2010. 


În luna mai, cu purtarea de grijă a lui Dumnezeu cu sprijinul credincioşilor, dar şi a primăriei Vişeu, s-au continuat lucrările de zidire alebisericii din lemn în stil maramureşean, peste demisolul deja executat, pentru ca după o jumătate de an, în luna noiembrie să fie adusă la finalizare. 

Începând din luna noiembrie 2008 şi până în prezent s-au întreprins lucrări de finisaje ale bisericii prin executarea bolţilor, a pardoselei din interior, a  amenajării curţii, a împrejmuirii ei cu gard şi porţi din stejar în stil maramureşean.

Sfânta Biserică a mai fost înzestrată cu două clopote (100 şi 200 kg.), o troiţă din lemn de stejar sculptată, după cares-au continuat lucrările prin  efectuarea balustrăzilor, a uşilor, geamurilor, precum şi dotarea ei cu candelabre şi aplice din lemn de stejar. 

În luna februarie a anului 2010, a avut loc slujba de binecuvântare a Bisericii din lemn de către Prea Sfinţia Sa Iustin Sigheteanu. În prezent sefinalizează Iconostasul bisericii de către o echipă de meşteri din Sighetu Marmaţiei.

 
Slava lui Dumnezeu pentru toate!

 
 

Pr. Simon Marian

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.