• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Duminică , 28 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 9 Februarie , 2024

Protestul AUR în Baia Mare

Peste 10.000 de români au participat, zilele trecute, la protestele organizate de AUR în toate județele țării împotriva deciziei coaliției PSD-PNL de a comasa alegerile europarlamentare cu cele locale. Protestele au avut ca destinație finală sediile PSD din orașele reședință de județ. În Maramureș, în Baia Mare, membrii AUR s-au adunat în Piața Revoluției, o denumire potrivită pentru manifestarea celor de la AUR.

 

La ora fixată, rând pe rând, membrii filialei maramureșene s-au adunat și au luat pelerinele cu însemnele AUR. Dintr-o mașină a fost adus un coșciug, iar celor prezenți le-au fost înmânate pancarte cu lozinci anti PSD și PNL. Așteptarea s-a prelungit până la venirea celor din Borșa. Pe lângă manifestanți, au sosit jandarmii maramureșeni, cel puțin șapte jandarmi veghind la ordine și disciplină.

 

După ce s-au adunat peste 300 de membri ai AUR Maramureș, deputatul Darius Pop, aflat la conducerea manifestației, i-a întrebat de colegii lui dacă sunt pregătiți pentru marșul spre sediul PSD. Și au pornit!

„Ne-am adunat la Baia Mare alături de colegii din AUR pentru a protesta împotriva celor care doresc rău României și românilor. După cum se vede, le-am pregătit o surpriză celor de la PNL și PSD: un coșciug. Coșciugul ăsta reprezintă democrația în România. După 34 de ani de așa-zisă democrație, suntem în continuare în neocomunismul pe care l-au adus urmașii și învățăceii lui Ion Iliescu și ai altor fosile comuniste. Iar în 2024 România nu este încă o țară liberă, încă se pune pumnul în gură, politic, pentru că le este frică de AUR și de forța românilor care s-au săturat de minciună și hoție. Vom face marșul nostru, un cortegiu funerar, până în fața sediului PSD, unde vom aprinde lumânări pentru acea democrație pe care au călcat-o în picioare, pe care au omorât-o prin mijloace comuniste”, a spus deputatul AUR de Maramureș, Darius Pop.

 

Între timp, coloana celor 300 de protestatari a trecut prin locurile amenajate pentru trecerea de pietoni pentru a ajunge pe trotuarul pe care se află sediul PSD, membrii AUR au început să  strige lozinci. „PSD și PNL aceeași mizerie”, „Ciucă și Ciolacu, duceți-vă la dracu!”, „Hoții, hoții!” s-a auzit pe cel mai mare bulevard din Baia Mare. După circa o jumătate de oră, manifestanții au ajuns în fața sediului PSD. Aici, lumini difuze din sediu, iar pe geamurile de la intrarea în sediu au fost lipite afișe anti AUR, anti George Simion, semn că pesediștii au așteptat manifestația.

 

După ce au ajuns toți membrii filialei conduse de deputatul Darius Pop, au fost depuse lumânări și candele aprinse pe scările intrării în sediul social-democraților.

Deputatul AUR de Maramureș a vorbit colegilor și a transmis mesaje în zona publică, anticomuniste, anti PSD și PNL.

 

Manifestanții au spus că singura modalitate prin care românii își pot face auzită vocea de către coaliția condusă de PSD și Marcel Ciolacu este doar prin proteste de stradă. Protestatarii și-au exprimat revolta față de faptul că se propune comasarea alegerilor, o mișcare prin care „Marcel Ciolacu, PSD și PNL ne duc cu pași repezi către dictatură”, a spus deputatul Darius Pop.

 

„Decizia comasării alegerilor este o mișcare prin care cei aflați azi la putere vor să ne fure vocea și drepturile, îndreptându-ne către o dictatură mascată, cu binecuvântarea lui Klaus Werner Iohannis. Când liderii ignoră dialogul și modifică regulile doar pentru a rămâne la putere, înseamnă că trăim o farsă, nu o democrație.

Românii trebuie să se facă auziți, iar singura modalitate rămasă la dispoziție este prin proteste în stradă. În Parlament, PSD și Marcel Ciolacu au pus pumnul în gura opoziției. Este inadmisibil ca într-o democrație Marcel Ciolacu, Nicolae Ciucă și Klaus Werner Iohannis să ne închidă gura, ignorând complet voința poporului.

Îi chemăm alături de noi pe toți românii care nu vor ca democrația să moară în România, care nu vor să își vadă țara capturată complet de acest cartel politic care se află la guvernare; pe toți oamenii de bună credință care spun un «NU» răspicat unui alt troc PSD-PNL, o altă farsă girată de oamenii sistemului care ne-au condus în ultimii 34 de ani”, a mai spus Darius Pop.

 

Manifestarea s-a desfășurat pașnic, nu au fost incidente.

 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.