• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 20 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 5 Septembrie , 2022

Programul care modernizează România a început

Programul Naţional „Anghel Saligny”, cel mai amplu program guvernamental de modernizare şi dezvoltare a comunităților locale din România, se adresează tuturor autorităților de la nivel local, indiferent de culoarea politică. Recent, au fost semnate primele contracte din acest ambițios program, iar primul-ministru Nicolae Ciucă a spus că trebuie neapărat pus în practică, în deplină coordonare cu administrația centrală. El a adăugat că autoritățile locale trebuie să pună „neapărat” în practică proiectele finanțate prin acest program care se completează cu PNDL şi Programul Național de Construcții de Interes Public şi Social.


Consiliul Județean Maramureș a primit 140 de milioane lei pentru realizarea a trei obiective de in­ves­tiții, și anume: Reabilitare DJ108A Gârdani - limită județul Sălaj, Reabilitare DJ108E Mireșu Mare – Lucăcești – Dăneștii Chioarului – Pribilești – Mogoșești – Hideaga (DJ193), Reabilitare DJ182B Baia Mare – Coaș.

În total, sunt peste 100 de proiecte, în valoare de 1.253.058.471,09 lei, aprobate pentru Maramureș în PNI. Din această sumă, 716 milioane lei sunt pentru modernizarea și reabilitarea drumurilor și podurilor, iar 537 milioane lei sunt prevăzuți pentru proiectele de extindere a rețelelor de apă și canalizare.
Borșa a primit cea mai mare sumă din județ în cadrul Programului Național de Investiții „Anghel Saligny”.

Pe lista publicată de Ministerul Dezvoltării se regăsesc trei puncte foarte importante pentru orașul Borșa ce ţin de investiții în rețeaua de apă și canalizare. Au obținut finanțare următoarele proiecte: introducerea rețelelor de canalizare și racorduri canal în Cartierul Repedea –  9.516.352 lei; extindere sistem de canalizare menajeră în orașul Borșa – 14.777.280 lei; reabilitare și modernizare sistem alimentare cu apă – 17.687.220 lei. Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș, a susținut încă de la început acest program prin care Guvernul României asigură implementarea proiectelor pentru serviciile de bază în localitățile din România.

Celelalte orașe din județ primesc sume importante cu ajutorul cărora se vor finaliza obiective importante pentru dezvoltarea acestora.
•  Municipiul Baia Mare primește 43 de milioane lei pentru reabilitarea străzii Victoriei, pe tronsonul cuprins între bulevardul Decebal și bulevardul Independenței.
•  Municipiul Sighetu Marmației a primit 20 de milioane lei pentru reabilitarea de străzi de interes local.
•  Orașul Baia Sprie primește 17,9 milioane de lei pentru reabilitarea și modernizarea mai multor străzi.
•  Orașul Cavnic primește 26,88 de milioane lei pentru extinderea de alimentare cu apă și rețea de canalizare și pentru construirea unui pod pe râul Cavnic.
•  Orașul Seini a primit 13,55 milioane de lei pentru modernizarea unor străzi din Seini și Viile Apei.
•  Orașul Târgu Lăpuș a primit 17,9 milioane de lei pentru modernizarea de drumuri și ulițe.
•  Orașul Tăuții-Măgherăuș a primit 20,17 milioane de lei pentru executarea racordurilor de canalizare și modernizare străzi.
•  Orașul Ulmeni a primit 11,42 milioane de lei pentru reabilitarea și modernizarea de drumuri de interes local.
•  Orașul Vișeu de Sus a primit 17,9 milioane de lei pentru reabilitarea străzilor Arșița și Mioriței.
•  Orașul Săcel a primit 10,85 milioane de lei pentru modernizare străzi.
•  Orașul Șomcuta Mare a primit 14 milioane de lei pentru modernizare străzi.

La comunele Maramureșului cea mai mare sumă, una impresionantă, merge spre Bârsana.
•  Comuna Bârsana a primit 28,46 milioane de lei pentru rețea de canalizare și stație de epurare și extinderea sistemului de alimentare cu apă.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.