• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 17 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 26 Iunie , 2020

Primul call center național pentru sprijinirea persoanelor vulnerabile, inaugurat în Maramureș în prezența vicepremierului Raluca Turcan și a ministrului Marcel Boloș



Liberalii maramureșeni au primit importante vizite guvernamentale în ca­drul unui eveniment de importanță națională. Din dele­gația guvernamentală importantă au făcut parte vicepremierul Raluca Turcan, ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, secretarul de stat din Ministerul Muncii, Alin Ignat, secretarul de stat din Ministerul Economiei, Daniela Nicolescu, secretarul de stat în Cancelaria Prim – Ministrului, Ionel Bogdan, și secretarul de stat din Ministerul Fondurilor Europene, Călin Bota.

A fost inaugurat, în Maramureș, primul call center la nivel național destinat persoanelor vulnerabile, un proiect realizat de Ministerul Muncii și Protecției Sociale, în parteneriat cu Asociația Profe­sională Neguvernamentală de Asistență Socială ASSOC. Au fost prezenți prefectul de Maramureș, Silviu Ungur, primarul de Baia Mare, Cătălin Cherecheș, deputatul liberal, Viorica Cherecheș, directori de instituții.

Proiectul, în valoare de 17 mi­lioane de euro, finanțat din fonduri europene, are la bază realizarea unei linii telefonice - 021 9998 - care poate fi apelată începând de luni, de către persoanele care au nevoie de ajutor. Concret, 1.000 de asistenți sociali vor veni în ajutorul a peste 100.000 de bătrâni, persoane cu dizabilități, dar și persoane care se confruntă cu diferite probleme de natură socială.

Vicepremierul Raluca Turcan a ținut să precizeze că: „Astăzi am demonstrat că 17 milioane de euro pot să fie puși în slujba unor persoane aflate în grave situații de vulnerabilitate, de risc. Nu o să ne oprim aici și vreau să o luați ca pe un angajament al nostru la guvernare, că ne preocupă partea de asistență socială țintită pentru cate­goriile vulnerabile”.

La rândul său, ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș a subliniat că prin acest proiect, „persoane vârstnice de pe tot teritoriul României vor putea să apeleze linia telefonică și să fie sprijinite, fie că sunt în situația în care nu mai au hrană, fie că se află în situația în care sunt victime ale violenței în familie sau au alte probleme de natură socială”. Ministrul a folosit ocazia inaugurării acestui proiect pentru a anunța noul Program Operațional de Incluziune și Demnitate Socială, „program care va contribui la reducerea sărăciei și va sprijini categoriile de beneficiari pe care îi avem în vedere”.

Președintele ASSOC, Florin Sălă­jeanu, a ținut să sublinieze sprijinul primit pentru implementarea cu succes a acestui proiect important: „Ne bucurăm de încrederea și susținerea locală și îi mulțumesc domnului Ionel Bogdan, secretar de stat în Guvernul României, fiindcă prin colaborarea noastră în timp ne-a acordat încredere, iar încrederea acordată ne-a ajutat pe noi, ca organizație, și ne-a încurajat să mergem mai departe, să ne dezvoltăm în continuare și să avem servicii de calitate și proiecte bine implementate”.
Cu ocazia prezenței în Maramureș a delegației guvernamentale, a fost semnat și un contract de finanțare din fonduri europene a unei investiții a companiei farmaceutice HELCOR din Baia Mare, în vede­rea diversificării producției.

Prin această investiție de circa 6 milioane de lei, compania băimă­reană va realiza produse noi, se vor crea noi locuri de muncă pentru maramureșeni și, desigur, va crește și competitivitatea HELCOR pe piața farmaceutică.

În cadrul vizitei în Maramureș, dele­gația guvernamentală a vizitat și o unitate de producție a Grupului Aramis, unul dintre cei mai importanți angajatori la nivel regional, având peste 4.500 de angajați. În cadrul discuțiilor cu reprezentanții Grupului Aramis, aceștia au apreciat măsurile luate de Guvern pentru sprijinirea antreprenorilor și afacerilor în perioada pandemiei și au subliniat nevoia de reabilitare și modernizare a infrastructurii rutiere, pentru a susține dezvoltarea afacerilor și a economiei județului.

Investițiile în infrastructură și atragerea fondurilor europene pentru dezvoltare reprezintă priorități asumate de Guvern, fiind alocate în acest sens importante resurse bugetare.

 

„Implementarea acestui proiect național aici, în Mara­mureș, ne arată faptul că avem resurse umane de calitate, avem asociații și un sistem de ONG-uri foarte bine pus la punct. Parteneriatul dintre Guvern și societatea civilă va aduce plusvaloare în zona serviciilor sociale și bunăstare pentru cetățeni”.
Ionel Bogdan, președinte PNL Maramureș și secretar de stat în Cancelaria Prim-Ministrului


„Actualul Guvern identifică soluții și fondurile necesare pentru diferite probleme care multă vreme au fost ignorate. În perioada următoare vom discuta despre măsurile care trebuie luate, deoarece județul Maramureș are nevoie de un sprijin suplimentar față de județele dezvoltate”.
Călin Bota, președinte PNL Baia Mare și secretar de stat în Ministerul Fondurilor Europene

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.