• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Duminică , 17 Octombrie 2021

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 9 August , 2021

Premieră în România: serviciile de telemedicină intră în sectorul public, în Borșa

Telios Care, unul dintre principalii furnizori de servicii de teleme­dicină din România, va oferi, începând cu această lună, servicii medicale prin telemedicină pentru persoanele cu dizabilități și pentru însoțitorii acestora care aparțin orașului maramureșean Borșa. Este pentru prima oară când o insti­tuție publică din România contractează astfel de servicii, în demersul de a veni în întâmpinarea unei nevoi esențiale a populației orașului, aceea de sănătate acce­sibilă. Telemedicina oferă o formulă de viitor în asigurarea facilă și rapidă a serviciilor de sănătate, la costuri mai scăzute față de formele convenționale de prestare a serviciilor medicale.
Acest prim parteneriat încheiat între Telios Care și Primăria ora­șului Borșa constă în furnizarea de servicii medicale prin telemedicină unui număr de aproximativ 240 de persoane cu dizabilități, precum și însoțitorilor acestora și reprezintă doar un prim pas din cadrul unei colaborări mai ample ce vizează și alte categorii de populație.

„Borșa este un oraș care se bucură de o dezvoltare rapidă și constantă, iar una din preocupările noastre este să reușim conectarea locuitorilor cu tehnologia modernă. Când aceasta vine și cu un plus în ceea ce privește calitatea vieții borșe­nilor, precum cel adus de colaborarea cu Telios Care, atunci și satisfacția noastră ca edili este deplină. Un aspect de o importanță covârșitoare este legat de sănătatea generației care ne va succeda. Pe viitor, dorim să dezvoltăm, în cadrul acestui parteneriat, o nouă modalitate de acordare a servicii­lor de sănătate bazate pe tele­me­dicină, de data aceasta, destinată elevilor și preșcolarilor din unită­țile noastre de învățământ”, a spus Sorin Timiș, primarul orașului Borșa. Colaborarea public-privată este menită să reducă din presiunea pe sistemul de sănătate foarte aglomerat, serviciile oferite fiind complementare celor clasice și reușește astfel, prin teleme­di­cină, să realizeze o formulă viabilă și imediată ce duce la creșterea calității vieții.
Parteneriatul oferă totodată UAT-urilor posibilitatea de a furniza nu numai sănătate prin această for­mulă, ci și de a avea un rol activ în conștientizarea și educarea popu­lației în legătură cu progresele tehnologice din domeniul medical.

„Intențiile noastre de colaborare public-privată se întind dincolo de această primă  colaborare și aco­peră și sectorul școlar, dar și comunitățile izolate, cu pacienți vârstnici, fără dizabilități, care să beneficieze de servicii medicale. Este doar un enunț sumar al intențiilor noastre de perspectivă în legătură cu aceste forme de colaborare public-privată”, a spus Adrian Danciu, director medical Telios Care.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.