• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Duminică , 28 Noiembrie 2021

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Duminică , 26 August , 2012

Povestea unui învingător

Binele învinge răul. Nu numai în poveşti, ci şi în viaţa reală. E drept, o viaţă ca-n filme. Fiul unui luptător anticomunist, pedepsit pe nedrept de regimul roşu împreună cu întreaga sa familie, a devenit, prin muncă, credinţă şi tărie, unul dintre cei mai importanţi oameni de afaceri din România.

Pe vremuri, în zona Codrului, numele de „Blidaru” era sinonim cu curajul, libertatea şi dreptatea. Motivul? În „epoca laşităţii, delațiunii şi fricii”, un fiu de ţăran simplu, orfan de război, a avut curajul să ridice o adevărată „fortăreaţă liberă”, la Poalele Codrului. Luptător de frontul din Răsărit în cel de-al doilea război mondial, fost armurier în armata Regală, instruit la o şcoală de spionaj din Italia, Vasile Blidar – „Blidaru” a luptat aproape un deceniu împotriva regimului comunist. A fost „vânat”, urmărit, condamnat,   i-a fost prigonită familia şi distrusă toată agoniseala de-o viaţă, dar n-a putut fi învins niciodată. Şi nici supus unui regim al terorii şi minciunii. Povestea sa incredibilă s-a transmis peste generaţii, ca un testament al curajului şi sacrificiului pentru dreptate * „Haiducul Codrilor” nu e mort nici în scripte, nici în mentalul unor oamenilor simpli care tânjesc, şi astăzi, după ajutorul lui. Familia sa îi duce astăzi mai departe numele. Cel mai “vânat de comunişti”, fiul său cel mare, Valer a reuşit să impună aceleaşi valori: curaj, libertate, tărie, dreptate, pentru care a luptat şi a murit tatăl său, într-un domeniu dur, cel al afacerilor.

Povestea lui Valer Blidar, unul dintre cei mai importanţi şi bogaţi oameni de afaceri din România, seamănă cu scenariul unui film sau a unei poveşti la finalul căreia binele învinge răul. Securitatea nu numai că n-a reuşit să-l învingă pe Blidaru, dar n-a reuşit nici să-i nimicească numele şi familia. Prigoniţi şi supuşi la cele mai odioase abuzuri şi nedreptăţi, apropiaţii lui Blidaru au rămas, asemeni haiducului, cu fruntea sus şi cu credinţa că, într-o zi, Dumnezeu va repara nedreptăţile la care au fost supuşi. Iar după zeci de ani în care au fost stigmatizaţi şi prigoniţi pe nedrept, crezul lor s-a împlinit. Toţi urmaşii fostului luptător anticomunist sunt oameni demni, respectaţi, realizaţi.

Pentru că semăna foarte bine cu tatăl său, Valer Blidar a fost pedepsit pe nedrept de 7 ori de comunişti. La vârsta la care alţi copiii se jucau cu maşinuţele, Valer Blidar devenea şef de cameră la puşcărie. Odioşii comunişti i-au închis toată familia, pentru a se răzbuna pe „haiducul” Blidaru. Nu a fost primit în liceu, în facultate, a fost dat afară din serviciu şi chinuit în armată, dar le-a învins pe toate, pentru că, aşa cum declara la inaugurarea Băncii Comerciale Feroviare, o altă afacere a sa alături de Astra Vagoane, copiii născuţi în vremuri grele, devin oameni mari.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.