• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Luni , 06 Februarie 2023

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 16 Mai , 2022

Politica și asfaltarea din Baia Mare

Primăvara a venit cu forțe proaspete în orașul Domnițelor, chiar dacă, la o aruncătură de băț, mor oameni într-un război fără sens. Dincolo de aceste tragedii, mirosul de iarbă proaspătă, de copaci înfloriți, albinuțele care zumzăie, viața în Baia Mare își urmează cursul, iar oamenii așteaptă ca mai binele să vină și pe aici, după cei doi ani de pandemie, o altă situație care a dus la depresii și tragedii majore. Și mai binele vine. Administrația orașului a început curățenia de primăvară.

Dar curățenia este dublată și de lucrări ample la rețeaua de străzi a orașului. Aceste lucrări par a fi o chestie simplă. Administratorul vine și spune: „de azi lucrăm!ˮ Și încep muncitorii să lucreze. În  realitate, lucrurile sunt mai complicate. Până să se dea ordinul de începere, trebuie trecut pe sub „furcile caudine” ale deciziilor din administrație, respectiv comisii și comitete din care fac parte consilieri, politicieni ai partidelor din Baia Mare. Și de aici începe circul, amânările și disconfortul pentru cetățeni. Primarul de Baia Mare, Cătălin Cherecheș, ne explică în stilul său toate aceste probleme.

„Politicienii au pus piedici, însă nici de această dată nu le-a ieșit. Am demarat în forță campania de asfaltări, reabilitare și modernizare a străzilor din Baia Mare.
Anul acesta, accentul îl punem pe reabilitarea străzilor din cartiere.
La fel cum ne ocupăm de fiecare domeniu important pentru comunitatea noastră, printre primele puncte pe lista de priorități se află reabilitarea și modernizarea arterelor rutiere din Baia Mare. Fie că vorbim despre zonele centrale sau cartiere, peste tot intervenim. Anul acesta accentul îl punem pe cartiere.
Toți ne-am dori să facem într-un an totul, însă acest lucru ar fi posibil doar dacă am neglija alte investiții la fel sau poate chiar mai importante. Luăm pe rând fiecare bulevard, stradă, alee, trotuar, parcare. Am avansat enorm în ultimii ani și, cum am mai spus, nu mă las până când nu voi vedea fiecare stradă din orașul nostru la standardul cu care v-am obișnuit în ultimii ani și pe care cu toții ni-l dorim.
În Baia Mare nu fondurile sunt problema, ci politica. Respectiv toate micile grupuri de interese politice, în special cele din zona administrativă, care, în loc să pună umărul la treabă și să își onoreze promisiunea de a fi în slujba cetățeanului, să lupte împreună cu mine pentru dezvoltarea orașului, caută toată ziua să pună piedici și să îl încurce pe Cherecheș.
Spre exemplu, situația campaniei de reabilitare din această primăvară, cel mai elocvent și recent puci eșuat. Puteam începe demult, însă abia de sâmbătă am intrat cu reparații și plombări mai ample. Nu vreau să cârpim, vreau să aducem civilizație în cartierele municipiului prin refacerea infra­structurii. Prioritatea mea nr.1 sunt lucrările în cartiere.
Am semnat în aprilie contractul pentru repararea, modernizarea și întreținerea străzilor, a trotuarelor, a bulevardelor, a aleilor. Am început deja ceea ce unii credeau sau sperau chiar, în răutatea lor, că va fi lovitura totală împotriva mea, chinuindu-se de un an să ne blocheze, prin tertipuri politice, să muncim în cartiere la asfaltări. Nu au reușit, am început în forță și vom continua la fel în următoarele luni”, a spus primarul băimărean. Primele lucrări au fost realizate în Centrul Vechi. Urmează alte străzi și alei de pe întreg teritoriul Băii Mari. Doamne ajută!

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.