• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Duminică , 28 Noiembrie 2021

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Duminică , 15 Septembrie , 2019

Plata biletului pe autobuzele băimărene, cu cardul

Baia Mare a intrat în liga marilor oraşe din România care introduc plata cu ajutorul cardurilor contactless în mijloacele de transport public, în baza unei soluţii implementate de Urbis S.A. şi BCR.  
Începând din această lună, orice posesor de card bancar, cu facilitate contactless, indiferent de banca emitentă din România sau din străinătate, va putea să-şi achite imediat călătoria în Baia Mare, prin simpla apropiere a cardului de aparatele disponibile în mijloacele de transport, în mediu deplin securizat.

Călătoria achitată contactless nu es­te comisionată şi are acelaşi tarif ca cel perceput prin alte metode de pla­tă deja existente, respectiv 2,5 lei.
A fost organizată o conferinţă de presă pentru a prezenta această mo­dalitate modernă de plată a curselor în mijloace de transport în comun. Au participat: Cătălin Cherecheş – primarul municipiului Baia Mare, ing. Tudor Rusu – directorul tehnic al S.C. Urbis S.A., Ciprian Nicolae - şef Departament Acceptare Carduri BCR, Sorin Cordovan - director zona Retail BCR.
Sistemul este instalat pe 32 de autobuze şi troleibuze, câte două în fiecare mijloc de transport.
Primarul de Baia Mare, Cătălin Cherecheş a explicat noua modalitate de plată.
„Vreau să vă anunț oficial că muni­cipiul Baia Mare a făcut azi pri­mul pas către modernizarea so­cie­tății de transport în comun Urbis SA. Baia Mare intră din această lună în liga marilor orașe din România care introduc plata cu ajutorul cardurilor contactless în mijloacele de transport public, în baza unei soluții implementate de Urbis și BCR.
Implementăm o soluție modernă și rapidă de plată a contravalorii călă­to­riilor cu ajutorul cardurilor con­tact­less, în toate mijloacele de trans­port ale societății Urbis. Astfel dăm posibilitatea cetățenilor să își achite costul contravalorii călăto­riilor într-un ritm rapid, modern și, în același timp, ne orientăm spre mo­dernizarea societății de transport care deservește municipiul Baia Mare și o bună parte din judeţul Ma­ra­­mureș”, a spus Cătălin Cherecheş.

Primarul băimărean a vorbit şi des­pre posibilitatea introducerii călăto­riilor gratuite pe mijloacele de transport în comun.
„Prin introducerea gratuității – în­-
tr-un timp relativ scurt – pentru transportul în comun pe raza municipiului Baia Mare, dorim să descurajăm circulația cu autovehi­cule, să facem astfel încât cetățenii să fie tentați să circule mai mult cu mijloacele de transport în comun. Asta înseamnă creșterea numărului de mijloace de transport în comun, respectiv, încă un lucru foarte important, timpul de așteptare trebuie să fie unul foarte scăzut și, bine­înțeles, densificarea traseelor pe care le are Urbis în Baia Mare. Așadar, va fi un proiect pe care săptămâna viitoare îl vom lansa și îl vom su­pune aprobării în Consiliul Local, la inițiativa mea. Urbis este o societate care se află în plin proces de restructurare și pentru care municipiul Baia Mare va solicita în mod oficial restrângerea activității de transport public doar la nivelul municipiului Baia Mare, a orașelor Baia Sprie și Tăuții Măgherăuș, respectiv a comunei Recea. E suficient faptul că băimărenii suportă toate pierderile pe care le are societatea Vital, nu e cazul să le suportăm și pe cele ale societății de transport, prin activitatea derulată în afara Băii Mari. Cei din afara orașului vor avea gratuitate doar dacă își vor lăsa mașinile în parcările pe care le vom amenaja la intrările în oraș. În rest, stațiile vor fi schimbate, vom achiziționa 40 de autobuze eco și vom face un sistem Smart prin care fiecare călător să vadă în timp real unde se află fiecare autobuz, accesând o aplicație care va merge pe orice mobil. Va fi inclusiv indicat timpul de parcurgere a distanței până la următoarea sta­ție”, a spus primarul băimărean.
Noul sistem de plată a fost testat timp de o lună. Perioadă în care au fost circa 100 de astfel de plăţi, pe zi, în condiţiile în care nu a fost fă­cută public această noutate. Admi­nistratorii Urbis şi cei din admi­­- nis­traţia locală speră ca această modalitate de plată să aibă succes, să scadă semnificativ numărul celor care circulă fără bilet.

 

„Prin introducerea gratuității – într-un timp relativ scurt – pentru transportul în comun pe raza municipiului Baia Mare, dorim să descurajăm circulația cu autovehicule, să facem astfel încât cetățenii să fie tentați să circule mai mult cu mijloacele de transport în comun. Asta înseamnă creșterea numărului de mijloace de transport în comun,
respectiv, încă un lucru foarte important, timpul de aștep­tare trebuie să fie unul foarte scăzut și, bineînțeles, densificarea traseelor pe care le are Urbis în Baia Mare. (...)”
Cătălin Cherecheș

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.