• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 28 Martie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 22 Aprilie , 2019

Ovidiu Silaghi, în Baia Mare

Recent, ALDE Maramureş l-a avut ca oaspete, printre membrii filialei, pe europarlamentarul Ovidiu Silaghi din Satu Mare. Fost parlamentar, fost ministru al Transporturilor, Silaghi este un politician cunoscut şi este candidat pe un loc eligibil pe listele ALDE. Preşedintele filialei maramureşene ALDE, Cornelia Negruţ a organizat o conferinţă de presă în care candidatul sătmărean a vorbit despre candidatura sa. A mai participat Răzvan Birişan, vicepreşedinte al organizaţiei din Maramureş.

 

Ovidiu Silaghi a venit degajat la conferinţa de presă, el fiind cunoscut de ziariştii băimăreni deoarece a fost de mai multe ori în Baia Mare. Nu a vorbit foarte mult, a fost scurt şi concret şi a punctat chestiuni legate de liberalism şi de prezenţa liberalilor în Parlamentul european.
„Vrem să facem un scor bun şi să arătăm că filonul liberal nu a dispărut în România, odată cu contopirea PNL, din care am făcut parte din 1990, în Partidul Popular European. Liberalismul există în România şi el se cheamă, de data aceasta, ALDE. De ce candidăm? Pentru că noi vrem, ştim şi putem. Adică, este cel mai liberal principiu. Vrem să fim prezenţi în Parlamentul european. Ştim să schimbăm impresia multor colegi din Parlamentul european despre România. Şi chiar putem să o facem pentru că avem şi cunoştinţele şi experienţa necesare.
Prin urmare, ţinem neapărat să fim bine reprezentaţi în Parlamentul european. Şi cu capul sus! Aşa! Cu demnitate, aşa cum ne stă bine. Trebuie să afirmăm cu tărie că suntem români, să afirmăm cu tărie că suntem liberali şi să afirmăm cu tărie că suntem creştini. Pentru că, mai nou, observăm că prin Parlamentul european este o anumită jenă în a se afirma această valoare europeană. Europa a fost creştină şi noi sperăm să rămână. Din nefericire, observăm că multe ţări din Vest încep să-şi mute ochii şi speranţele către Est. Adică, către Polonia, Cehia, Slovacia, Ungaria. Şi în ultimul timp către România şi Bulgaria. Prin urmare, vrem să păstrăm acest filon creştin şi să îl afirmăm”, a spus Ovidiu Silaghi.
Fostul ministru a spus că forma­ţiunea din care face parte va obţine cel puţin cinci mandate de europarlamentar şi că ALDE continuă să le explice românilor ce înseamnă să fii în această demnitate.
Ovidiu Silaghi a fost întrebat şi des­pre situaţia Aeroportului Baia Mare, mai ales că în urmă cu ani, pe vremea când era ministru, a fost acuzat că nu a sprijinit proiectul Aeroportului băimărean.

 

„Eram convins că voi fi întrebat din nou de Aeroport, dar nu am avut nicio legătură, nicio intervenţie în proiectul acesta. Am mai spus-o de multe ori, dosarul Aeroportului din Baia Mare era gol. Nu era depus nimic acolo!”
Ovidiu Silaghi

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.