• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 04 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 25 Martie , 2024

Organizația Salvați Copiii a facilitat formarea a 12 ofiţeri şi subofiţeri de poliţie

În aproape 10% dintre cazurile de abuz, neglijare și exploatare comise asupra copilului în perioada ianuarie-septembrie 2023 (13.340 de cazuri) a fost vorba despre abuz sexual sau/ și exploatare sexuală (1.192, respectiv 31 de cazuri), cele mai multe victime fiind fete - dintre cele 1.192  de cazuri, 1.062 au fost abuz sexual asupra fetelor. Organizația Salvați Copiii România a inițiat un program intensiv de formare a unor echipe de ofițeri şi subofițeri de poliție în domeniul investigării infracțiunilor comise împotriva copiilor, astfel încât ancheta să ducă la identificarea vinovaților și să evite retraumatizarea victimelor-copii.

În cadrul unui seminar intensiv derulat la Sinaia pe parcursul a cinci zile, Organizația Salvați Copiii România a facilitat formarea a 12 ofițeri şi subofițeri de poliție în domeniul investigării infracțiunilor comise împotriva copiilor din cadrul Poliției Sector 6 - Serviciul de Investigații Criminale, Secția 17, Secția 20, Secția 21, Secția 22, Secția 25 și Poliției Sector 5 - Secția 17. Formatori au fost Marian Truşcă - procuror specializat, Parchetul de pe lângă Tribunalul București și Alexandra Tomescu - procuror specializat, Parchetul de pe lângă Tribunalul București.

 

 „Amenajarea de către Organizația Salvați Copiii a primului centru Barnahus din România, care respectă întocmai standardele europene în materie, a reprezentat un nou pas în asigurarea unei justiții prietenoase pentru copii, în procesele penale. Amenajarea ar trebui însă urmată de un proces de operaționalizare concretă și efectivă a Barnahus și, având în vedere experiența ultimilor ani de la Parchetul de pe lângă Tribunalul București în investigarea abuzurilor sexuale, ne-am alăturat demersului Organizației Salvați Copiii de a operaționaliza acest Barnahus”, precizează Marian Truşcă - procuror specializat, Parchetul de pe lângă Tribunalul București.

 

„Am urmărit astfel să pregătim un grup de polițiști din cadrul secțiilor de poliție de pe raza Sectorului 6, care urmează să instrumenteze cauzele cu victime minori, polițiști care, la sfârșitul acestui seminar, vor fi capabili să realizeze audieri într-o modalitate mult diferită decât cea pe care o foloseau până acum. Vor fi capabili să folosească protocolul NICHD sau elementele protocolului în audierea copiilor victime ale violului”, a explicat Alexandra Tomescu - procuror specializat, Parchetul de pe lângă Tribunalul București.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.