• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 20 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Duminică , 1 Aprilie , 2012

La început, a fost un cetăţean nemultumit. Apoi, a devenit un cetăţean implicat, iar în final s-a decis să devina un primar activ şi preocupat de problemele comunităţii. Mihai Nemeş a devenit primarul comunei Călineşti cu scopul de a rezolva o problemă spinoasă: alimentarea cu apă. De atunci, au trecut aproape 8 ani, iar lista de probleme rezolvate de Nemeş e extrem de lungă.

 

Când sunt nemulţumiţi de modul în care „se mişcă” proiectele unei comunităţi, cei mai mulţi cetăţeni fac plângeri, cereri, adrese. Mihai Nemeş a ales însă tactica implicării. „Văzând că nu se mişcă lucrurile în comună cum m-am gândit eu şi, în principal, aducţiunea de apă, care mă interesa şi pe mine în mod direct (având o casă de vacanţă la Văleni), m-am hotărât să candidez. Eu sunt om de afaceri, iar cand am decis să candidez eram independent. Înainte sa vin, a existat un singur proiect propus pentru finanţare. A fost dus doar pâna în faza de studiu de fezabilitate. A fost tot ideea mea, deşi pe atunci nu eram primar. Un cumnat mi-a spus: vine un proiect SAPARD, nu este ceva drum în Văleni, ce trebuie facut? I-am spus care, am adunat semnături şi s-au trimis la Bucureşti”.

Drumul a fost finalizat tot de Nemeş. La fel aducţiunea de apă, alte proiecte de infrastructură. Primarul a gândit apoi modernizarea şcolilor şi căminelor culturale din localitate. Clădirile părăginite de acum cţiva ani există azi doar în fotografii.

De asemenea, Călineştiul are un proiect inedit şi deosebit de frumos pentru un nou sediu de primărie: „Clădirea va avea în jur de 1600 mp suprafaţă utilă. Vrem să facem încălzire ecologică, plus că vom câştiga şi din închirierea unor spaţii pentru bancă. Actuala clădire va fi dărâmată, iar pe locul ei vor fi un părculeţ, nişte spaţii de parcare. Actuala cladire e veche, nu mai corespunde...”

Primarul s-a preocupat şi de păstrarea tradiţiilor şi dezvoltarea activităţii turistice, în acest sens se află în lucru un muzeu, iar primăria beneficiază de un proiect prin care va fi amenajat un centru de informare turistică.

De asemenea, Mihai Nemeş s-a preocupat de sectorul sănătăţii, prin amenajarea dispensarului şi a farmaciei din comună.

 

Cât despre relaţia cu oamenii, e suficient să stai câteva ore în biroul lui Nemeş, ca să-ţi dai seama că e una perfect transparentă: „N-am repezit niciodata pe nimeni. Am activat peste 30 de ani în comerţ, unde am lucrat direct cu oamenii. Aşa că am învăţat cum se „atrag clienţii”. Nu pot să mă enervez. Oamenii vin cu problemele lor şi ştiu că trebuie rezolvate, chiar daca nu ţin de mine. Daca nu pot să-i ajut, că nu-i de competenţa mea, măcar îi indrum unde trebuie”.

Comentariile celorlalți

POP MIRELA pe 12.04.2012 la 14:44
BUNA ZIUA
INTRADEVAR UN OM REMARCABIL
CARE A FACUT SI VA FACE INCONTINUARE TOT CE E MAI BUN PT
CETATENII DIN COMUNA.NU DE MULTE ORI AI POSIBILITATEA SA INTILNESTI UN OM CUM ESTE DOMNUL PRIMAR NEMES
MIHAI UN OM IN ADEVARATUL SENS AL CUVINTULUI.
PT.FAMILIA NEMES SARBATORI FERICITE SI HRISTOS A INVIAT.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.