• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 29 Martie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 5 Februarie , 2013

Maramureşeanul care a cucerit China

Un cântăreţ român face furori în străinătate. Mugur Ciubăcan a câştigat inimile şi admiraţia publicului chinez cu melodiile sale, scrie China Daily. Românul este originar din Maramureş şi a emigrat în China în urmă cu 11 ani.

 

Un maramureşean originar din localitatea Baia Sprie face senzaţie în China! Mugur Ciubăcan este considerat de cotidianul China Daily drept o voce de aur, după ce, în urmă cu un deceniu, el a reuşit să se impună pe piaţa muzicală din Asia, cântând în dialectul mandarin, dar şi în limba română. Născut în Maramureş, Mugur a ajuns pentru prima oară în China în urmă cu 11 ani. La acel moment, tânărul avea deja înregistrate, în România, două albume. În 2001 a revenit pe pământ asiatic pentru două concerte pe care le-a susţinut în oraşul Jinmen, din provincia Hubei, potrivit China Daily: „Ador să fiu un ambasador cultural al ţării mele” şi mi-ar plăcea foarte mult să îmi duc prietenii acasă, în localitatea Baia Sprie din Maramureş, să cunoască tradiţiile şi să vadă lucrurile frumoase pe care le avem, cum ar fi Cimitirul Vesel din Săpânţa”, a declarat maramureşeanul pentru ziarul chinez.

Pasionat de karaoke, Ciubancan s-a aflat la un moment dat într-o sală unde doritorii îşi etalau calităţile vocale în faţa unui public destul de numeros. Românul a fost ascultat de către directorul unui post de televiziune din China, care i-a propus să se înscrie la un concurs, ‘Songs of Our Land’. Interpretând o cunoscută melodie chinezească, Mugur Ciubăncan a reuşit ceea ce puţini credeau: a câştigat marele premiu, devansând peste 2.000 de competitori înscrişi: “Pe atunci, doar memoram cântecele. Însă acum chineza pe care o vorbesc este mai bună decât engleza mea, iar China este o a doua patrie pentru mine”, a declarat Ciubăcan.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.