• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Marţi , 27 Februarie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 31 August , 2021

Liviu Bechiș se întoarce ALDE Maramureș, amplu efort de reconstrucție

ALDE a fost un partid condus de fostul premier Călin Popescu Tăriceanu, cu pretenții la alegerile din 2019 și 2020. Din păcate, pentru cei din Alianța Liberal-De­mo­cra­ților, aceste praguri nu au fost atinse. S-a spus că ALDE va dispărea de pe scena politică. Iar Tăriceanu a făcut un pas în spate lăsând partidul să se reorganizeze. Ceea ce s-a întâmplat în cursul acestui an.

 

În urma congresului din 17 aprilie, noul președinte al ALDE este Daniel Olteanu. A fost schimbată și structura de conducere a partidului. În urma voturilor, au fost aleși patru prim-vicepreședinți și 15 vicepreședinți. Printre cei aleși la nivel național este și Cornelia Negruț, în funcția de vice­pre­șe­dinte. Pentru maramureșenii de la ALDE, au urmat momente de cumpănă. Imediat după alegerile din 2019, la conducerea filialei maramureșene a venit fostul primar de Baia Mare, Cristian Anghel. El a ajuns pe filiera lui Tăriceanu. Până în 2020, Anghel a condus prost filiala aceasta, fiind în cădere liberă. Drept urmare, Anghel a fost demis în iulie 2020, iar la conducerea filialei a revenit Cornelia Negruț. Mai mult, ALDE a fuzionat cu Pro-România, un alt partid cu rezultate slabe la alegerile din 2019 și 2020. Dar fuziunea a fost urmată de congrese ale celor două partide în care fuziunea a fost denunțată în luna februarie a acestui an. Ca urmare, între cele două partide nu mai există nicio colaborare politică. ALDE este un partid independent, cu statut propriu. Dacă la nivel național lucrurile au devenit clare, în teritoriul urmează complicata muncă de reconstrucție a filialelor. Ceea ce se întâmplă în filiala Maramureș ALDE. Contrar unor voci care afirmau că această filială nu mai există, ea există, are activitate și oameni cu dorința de a reveni pe scena mare a politicii românești.  

De la  revenire, Cornelia Negruț a început reconstrucția filialei.
Ea a trebuit să se împartă între conducerea la nivel național și cea din filiala maramureșeană. De aceea a avut nevoie de o conducere interimară a filialei. Ceea ce s-a întâmplat. Surpriza acestei structuri a fost cooptarea fostului prefect Liviu Bechiș în funcția de vicepreședinte. Componența conducerii interimare a filialei ma­ramureșene este următoarea: Cornelia Negruț - președinte, Liviu Bechiș - vicepreședinte, Ștefan Barta - vicepreședinte, Cristian Talpoș - vicepreședinte, Maria Tomșa - vicepreședinte, Dan Oprea - vicepreședinte, Robu Nicolae - vicepreședinte, Vasile Ghețe - vicepreședinte.
Filiala ALDE Maramureș are, în momentul de față, 1620 de membri activi. Am discutat cu Liviu Bechiș despre filiala mara­mu­re­șeană ALDE și eforturile de reorganizare.

„M-am alăturat echipei conduse de Cornelia Negruț, deoarece este un partid de centru-dreapta în care cred că pot ajuta cu forțele mele, cu experiența mea în politică. Urmează acum să reconstituim organizațiile din teritoriu. Trebuie să avem or­ga­ni­zațiile de seniori, cele de tineret, organizația municipală Baia Mare. Trebuie revigorată activitatea la nivel județean. Mulți cred că organizația ALDE a dispărut odată cu schimbarea lui Anghel. Dar organizația județeană începe să-și revină, nici vorbă să nu mai existe. Luăm zone din Maramureș și revigorăm or­ga­nizațiile. La Târgu Lăpuș, va fi un președinte de zonă, la Sighet, va fi președinte de zonă, zona Codrului unde eu sunt vicepreședinte. Încercăm să reconstituim organizațiile locale ALDE. Aceasta este activitatea noastră de acum. Conducerea interimară a ALDE Maramureș vine în întâmpinarea oamenilor care vor să facă politică de centru-dreapta. Dorim să infirmăm ceea ce susțin unii membri ai ALDE, ce au aparținut fostelor conduceri, că acest partid nu mai există. Existăm. Suntem aici și muncim pentru dezvoltare, iar cei care doresc se pot alătura unei echipe ce dorește per­formanță. Suntem un partid mic, în sondaje ne situăm undeva la 3%, dar prin muncă, per­se­verență, cred că ne vom reveni și vom intra iarăși în atenția alegătorilor. Până la alegerile din 2023, avem timp pentru organizare și dorim să mergem cu pași mărunți dar constanți. Dacă ar fi alegeri anticipate pe orice segment, trebuie să fim pregătiți să putem să ne prezentăm la aceste alegeri”, a spus Liviu Bechiș.
Până la posibile alegeri, ALDE România transmite în teritoriu mesaje în care încearcă să-i mobilizeze pe români în fața multor probleme legate de sănătate, pensii și multe altele.


Filiala ALDE Maramureș are sediu
pe bulevardul Republicii, nr.18.
Filiala poate fi contactatălaadresa de e-mail: aldemmsecretariat@gmail.com
sau la telefoanele:
0362-739738 și 0770-801 847.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.