• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 29 Martie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 7 Mai , 2021

Liga Europeană EHF – Final Four, în Baia Mare

În perioada 8-9 mai 2021, în Sala Sporturilor „Lascăr Pană” din Baia Mare, va avea loc turneul final al competiției internaționale EHF European League Women, cel mai important eveniment handbalistic organizat vreodată în România la nivelul echipelor de club. Vor participa cele mai valoroase echipe care au ajuns în această fază a competiției (Final Four), în urma meciurilor disputate în sezonul 2020/2021, reprezentând patru națiuni de top din handbalul mondial: Nantes Atlantique Handball (Franța), Ikast-Bording Handbold (Danemarca), Siófok KC (Ungaria) și reprezentanta României: CS Minaur Baia Mare.

 

Liga Europeană EHF Fe­mi­nin 2020-21 este cea de-a 40-a ediție a fostei Cupe EHF și prima ediție după redenumirea acesteia, în 2020, în Liga Europeană EHF Feminin. Competiția este or­ga­nizată și supervizată de Federația Europeană de Handbal (EHF). Ediția anterioară, ultima care a purtat numele de „Cupa EHF”, a fost anulată de către EHF, din cauza gravei pandemii de corona­viroză care a afectat și competițiile sportive.

Pentru această importantă com­petiție sportivă, Baia Mare solicită ACCES PENTRU SUPORTERI, cu respectarea unor condiții și măsuri stricte, la partidele din cadrul Final Four-ului EHF European League care se va desfășura în weekend. La ora la care a fost redactat acest material, încă se aștepta răspunsul Comitetului Na­țio­nal pentru Situații Speciale de Urgență și a Guvernului Ro­mâniei.

Primarul Cătălin Cherecheș a explicat cum este organizată com­petiția.
„Din capacitatea de 2200 de locuri, cerem să ni se aprobe ocuparea a minimum 30% dintre acestea. Măcar 700 de băimăreni să aibă oportunitatea de a reveni în sala sporturilor, după un an în care ni s-au interzis toate, fiind închise ușile sălilor de sport, ale teatrelor, nunțile, botezurile, concertele și alte evenimente sociale. Să ne susținem echipa, cu atât mai mult cu cât nu este vorba despre o com­petiție oarecare, ci una de nivel european, unde ne repre­zentăm cu mândrie țara.
În ultimul an, am simțit cu toții efectele pandemiei de coronavirus, în urma cărora au fost suspendate o serie de evenimente din diferite domenii de activitate, inclusiv manifestări culturale, artistice și sportive. Sportul a fost extrem de afectat pe plan mondial, multe competiții au fost anulate, altele amânate și reprogramate (ex: Jocurile Olimpice de la Tokio 2020), iar unele întreceri s-au desfășurat după regulamente speciale, cu respectarea unor protocoale medicale extrem de stricte.
Situația epidemiologică în Baia Mare din acest moment este de 0,5 la mie, în urma eforturilor auto­rităților județene și locale, dar și datorită seriozității cetățenilor, care au respectat restricțiile impuse. Municipiul Baia Mare are, în acest moment, trei centre de vaccinare active, a demarat vaccinarea în societățile comerciale de mari dimensiuni și, până în acest moment, din totalul populației de 146.000 de locuitori au fost vaccinați 56.000 de locuitori.
CS Minaur Baia Mare este un club sportiv de drept public aflat în subor­dinea Consiliului Local și al municipiului Baia Mare și, în consecință, am solicitat emiterea unei decizii a CNSSU și a Guvernului României pentru desfășu­rarea competiției EHF European League Women (Baia Mare, 8-9 mai 2021) cu public, astfel încât să se facă o excepție, în condițiile în care ne obligăm să respectăm câteva măsuri de siguranță.
Vrem să oferim un exemplu cu privire la relaxarea restricțiilor, res­pectiv toate măsurile de sigu­ran­ță din perspectivă epidemio­logică, inclusiv cele impuse de Federația Europeană de Handbal (EHF) prin regulamente și conceptul de igienă al turneului final organizat în Baia Mare. Vom pune în vânzare abo­na­mente cu trei zile înainte de
începerea competiției, valabile pen­tru cele patru meciuri care vor avea loc, acestea fiind abonamente unice și nominale, netransmisibile.
Vor avea posibilitatea de a achiziționa abonamente doar persoanele vaccinate, cei care au trecut prin boală în ultimele 90 de zile, și/sau cei care vor fi supuși testării într-un spațiu amenajat în zona de desfășurare a evenimentului, cu condiția ca rezultatul testului să fie negativ. Accesul în sală va fi permis cu 45 de minute înainte de începerea meciurilor, cu monitorizarea respectării distan­țării sociale pe circuite unice.
Locurile care vor putea fi ocupate de spectatori în tribune vor fi dispuse cu respectarea distanțării de 1,5/2 m la stânga-dreapta-față-spate pentru spectatori. Se va lua măsura blocării locurilor neocupabile. Ieșirea va fi organizată pe circuite unice, atât la finalul me­ciurilor, cât și la pauzele dintre reprize, cu mențiunea că părăsirea locului de către suporteri în perioada pauzei va fi posibilă doar pentru necesități fiziologice și situații cu caracter de urgență.
Vor fi amenajate spații destinate accesului la toaletă. Monitorizarea tribunelor se va efectua cu ajutorul celor de la jandarmerie și poliția locală, aceștia fiind dispuși la câte trei rânduri din tribune și având responsabilitatea monitorizării și a conducerii persoanelor în perioada de pauză”, a spus primarul de Baia Mare.

 


 

Favorita 3 la pariuri
 

Minaur Baia Mare e cotată cu șansa a treia de casele de pariuri la câștigarea trofeului, după Siofok și Ikast. Federația Europeană de Handbal a creditat, însă, formația maramureșeană cu prima șansă. În actualul sezon al EHF European League, Minaur a pierdut un singur meci și a câștigat 7.

Programul Final 4
8 mai
Minaur Baia Mare - Nantes Atlantique
Ikast Herning - Siofok KC
9 mai

Finalele
În cealaltă semifinală, se vor înfrunta Herning - Ikast Handbold (Danemarca) şi Siofok KC (Ungaria).
Herning-Ikast revine la un turneu final pentru prima oară, după ce a atins Final4-ul în 2014, în timp ce pentru Nantes este o premieră, în urma dublei victorii cu Zvezda (Rusia), 33-29 la Cehov şi 30-28 la Nantes.
Siofok, câştigătoarea din 2019, a eliminat-o în sferturi pe Astrahanocika Astrahan 32-26 şi 29-28, ambele pe teren propriu.

Minaur a obţinut şi ea două victorii în sferturile de finală, cu Dunărea Brăila, 31-24 în deplasare şi 27-25 în Baia Mare.
David Szlezak, directorul de marketing al EHF, a declarat, potrivit site-ului clubului băimărean, după atribuirea gazdei turneului final: „România a fost un punct forte pentru handbalul feminin în ultimii ani. Din perspectiva sponsorilor şi a pieței TV, CS Minaur Baia Mare este o alegere excelentă ca gazdă, pentru a ridica EHF European League”.
La rândul său, preşedintele EHF, Michael Wiederer, a spus: „Ne bucurăm că, împreună cu Rhein Neckar Lowen (la masculin) şi CS Minaur Baia Mare, două gazde cu experienţă, vom putea oferi o excelentă platformă pentru organizarea finalelor EHF şi pentru promovarea Ligii Europene EHF din chiar sezonul inaugural. După un an cu foarte multe probleme, cluburile participante şi jucătorii vor primi un moment culminant în Final 4, momente pe care le merită din plin”.
La turneul Final 4, jurnaliștii și fotografii au nevoie, la intrarea în sală (pentru a putea primi acreditarea), de dovada cu rezultat negativ la teste Covid 19 (PCR sau Rapid Antigen), va­la­bilitatea acestora fiind menționată în acest regulament. Reprezen­tanții mass-media ar trebui să fie informați cu privire la reglemen­tările Covid-19 în vigoare la Final 4 și că sunt obligați să le urmeze. La preluarea acreditării, toți repre­zentanții mass-media trebuie să furnizeze un test negativ Covid-19 (test PCR, valabil cu 72 de ore înainte de meci și Testul antigenului, valid cu 48 de ore înainte). Fără un test valid certificat, nu se va înmâna nicio acreditare (asta înseamnă că nu e suficient un test Antigen făcut acasă, ci și o parafă medicală). În plus, toți reprezen­tanții mass-media trebuie să completeze un formular de declarație de sănătate (acest lucru a fost) astfel încât să poată confirma că nu prezintă simptome Covid-19 și că poate fi contactat dacă un caz de virus este raportat ulterior în zona media. Oricine raportează orice simptom nu poate intra.
Toți reprezentanții mass-media trebuie să poarte dezinfectant pentru mâini, să se spele pe mâini re­gulat și să poarte o mască de față. Reprezentanții mass-media care au un contact strâns cu echipele trebuie să poarte o mască FFP2.
CS Minaur Baia Mare, împreună cu EHF Media Manager, vor aloca locuri pentru fotografi marcate în conformitate cu măsurile de distanțare socială. EHF recomandă maximum trei fotografii care pot fi lăsați în stânga și în dreapta porților. Dacă spațiul permite, fotografii suplimentari pot opera din tribune.

 

Palmaresul handbalului feminin băimărean

Campionat
- medalie de aur (2014)
- medalie de argint (1979, 2013, 2015, 2016)
- medalie de bronz (1980, *2020)
*2020 – locul 3 în clasament (din cauza pandemiei de coronavi­rus, nu s-au decernat medalii)

Cupa României
- medalie de aur (2013, 2014, 2015)
- medalie de argint (1978, 1980)
- medalie de bronz (2007, 2016)

Supercupa României
- medalie de aur (2013, 2014, 2015)

Challenge Cup
- finalistă (2003)

 

Palmares CS Minaur
Meciuri CS Minaur - EHF Euro League 2020/21


 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.