• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 29 Martie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 11 Noiembrie , 2019

Liderii PSD Maramureş prezic apocalipsa financiară!

La sediul PSD Maramureş a avut loc o conferinţă de presă susţinută de preşedintele organizaţiei maramure­şene, Gabriel Zetea. A fost prima ieşire publică a social-democra­ţilor maramureşeni, de la instalarea guvernului Orban. Alături de Zetea a fost deputatul Călin Matei şi o parte a foştilor secretari de stat maramu­re­şeni, demisionari din fostul guvern. A fost prezentă presa băimă­reană, cu mic, cu mare, semn că există un interes mare faţă de situaţia politică a momentului.

 

 

Președintele PSD Mara­mu­reș, Gabriel Zetea a subliniat faptul că, la nivel județean, social-democrații sunt interesați mai puțin de disputele politice existente la nivel național, însă devin foarte interesați atunci când la mijloc este interesul Mara­mureșului. „Vorbim despre un guvern instalat prin trădare și un astfel de guvern nu va dura mult, deoarece nu există o majoritate care să susțină un guvern monocolor.
Doresc să mulțumesc, însă, tuturor reprezen­tanților PSD Maramureș care au activat în administrația centrală din anul 2016 și până în prezent, atât din poziția de miniștri, cât și din cea de secretari de stat. Este vorba despre ministrul Sănă­tății, Sorina Pintea, ministrul Educa­ției Naționale, Liviu Marian Pop, ministrul Economiei, Gheorghe Șimon, Bogdan Pușcaș, președintele Agenției Naționale pentru Achiziții Publice, Bogdan To­moiagă, secretar de stat în Mi­nis­terul Turismului, Dragoș Ti­tea, secretar de stat în Mi­nisterul Transporturilor și Cosmin Butuza, secretar de stat în Ministerul Tineretului și Sportului, oameni cu care ne putem mândri”.
 
Liderul social-democraţilor mara­mu­re­şeni a recunoscut că s-au făcut şi greşeli la nivel central, că au fost puşi în funcţii importante oameni care nu ar fi avut ce căuta acolo, o situaţie pe care Zetea a transmis-o structurilor centrale, atunci când a fost necesar. Dar, în ceea ce priveşte activitatea maramureşenilor în guvernele PSD, liderul social-demo­crat s-a declarat mulţumit şi le-a transmis mulţumiri publice pentru activitatea din toţi aceşti ani.
În continuare, Zetea a prezentat pe scurt proiectele de care s-au legat numele maramureşenilor din guvernarea PSD. El a avut cuvinte de laudă faţă de Sorina Pintea, fostul ministru al Sănătăţii, un manager deosebit, şi pe care o aşteaptă să ia postul de conducere de la Spitalul Judeţean din Baia Mare.

Partea a doua a conferinţei de presă a fost interesantă, cei doi lideri social-democraţi au vorbit despre noul guvern, despre unii dintre miniştri.
Cei doi lideri au spus că ne vor aştepta zile grele pentru că filiala PNL Maramureş nu a reuşit să tri­mită nici un membru al filialei în noul executiv.
Gabriel Zetea a spus că PNL Maramureş este o filială slabă care nu are oameni de valoare, capabili să facă parte din noul guvern. Liderul social-democrat a mai spus că mi­nistrul de Finanţe, Florin Cîţu a anunţat că vor fi tăiate fondurile alocate pentru PNDL, ceea ce va produce multe greutăţi în Maramureş.
„Dacă se va întâmpla asta, vom acţiona guvernul în judecată, deoa­rece noi am semnat contracte de finanţare, s-au făcut licitaţii şi toate procedurile legale pentru a începe aceste mari lucrări. Pentru Mara­mureş au fost alocate peste 200 de milioane de lei şi acum nu vom mai primi nimic!”, a spus Gabriel Zetea.

Deputatul Călin Matei a vorbit des­pre audierile noilor miniştri din comisiile Parlamentului.
„Aș vrea să vă povestesc cum a fost la audierea miniștrilor. Pentru că în decursul celor șapte ani de parlamentar, am audiat în comisiile de specialitate mulți miniștri. Dar a fost pentru prima dată când am audiat un ministru, în comisia Buget-Finanțe, ce ne-a lăsat pe toți perplecși. Într-o audiere de trei ore, i-au fost puse lui Florin Cîțu cam 120 de întrebări, din care a răspuns la trei! În schimb, acest Cîțu a fost un om care, timp de trei ani de zile, poate chiar patru, a fost unul dintre cei mai alarmiști oameni din opoziție. «Nu sunt bani de pensii, nu sunt bani de salarii, Teodorovici spion rus». În comisii ne făcea nemernici, bandiți, avea toate calificativele pregătite pentru noi. Am încercat, în comisii, să nu facem vendete, așa ne-am propus din start, să votăm miniștri care am crezut că sunt buni. Și au fost unii care au primit votul de încredere, chiar dacă în comisiile parlamentare era PSD-ul majoritar. Dar… în afară de a-și face selfie-uri în ședință, domnul Cîțu a răspuns la trei între­bări… la care putea răspunde orice contabil de firmă sau chiar un om de pe stradă. Când a fost vorba să discutăm lucruri importante pentru România, a așteptat informații de la Ludovic Orban, care și-a însoțit miniștrii la toate audierile. Și care a răspuns în locul lui… un moment penibil și chiar grotesc.
A primit întrebări și din partea mea, a răspuns cu un aer înfumurat și da, în public l-am făcut escroc, nesimțit și mincinos, lucru pentru care mă felicit, pentru că în timp se va dovedi că ceea ce am spus acolo, în fața camerelor de luat vederi, este adevărat… pentru că eu cunosc personajul”, a spus Călin Matei.

 

 

„Dacă se va întâmpla asta (t[ierea fondurilor alocate pentru PNDL - n.r.), vom acţiona guvernul în judecată, deoa­rece am semnat contracte de finanţare, s-au făcut licitaţii şi toate procedurile legale pentru a începe aceste mari lucrări. Pentru Mara­mureş au fost alocate peste 200 de milioane de lei şi acum nu vom mai primi nimic!”.
Gabriel Zetea, președintele Consiliului Județean Maramureș

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.