• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 09 Februarie 2023

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 22 Februarie , 2019

Liberalii, victorie la Buget

PNL Maramureş a organizat o conferinţă de presă în care a prezentat „filmul” acestei importante reuşite politice, având în vedere că liberalii sunt în opoziţie. Au participat liderul liberalilor maramureşeni, Ionel Bogdan, preşedintele PNL Baia Mare, Călin Bota şi purtătorul de cuvânt al filialei, Cristian Ni­culescu Ţâgârlaş.

„Alocaţiile copiilor sunt foarte importante, avem câteva milioane de copii care vor beneficia de aceste alocaţii mărite. PNL a susţinut constant acest lucru. Tot PNL-ul este cel care, în urmă cu trei ani de zile, a reușit să dubleze alocațiile și acum, în această săptămână, am reușit să introducem amendamentul legat de majorarea de la 1 martie. Este o victorie, cu toată opoziția Partidului Social Democrat și a ALDE. Se pare că parlamentarii au înțeles că acest amendament depus de PNL este unul benefic pentru România. Nu este o victorie politică, ci o victorie a normalității. Practic, trebuie să ajun­gem la un nivel decent al alo­cațiilor. Îi felicit pe colegii mei din Parlament și pe toți parlamentarii care au votat acest amendament și au făcut astfel posibilă majorarea alocațiilor pentru toți copiii din România. Ne bucurăm că am reușit să coalizăm mai multe forțe politice în jurul acestui proiect important pentru viitorul țării”, a spus Ionel Bogdan, președintele PNL Mara­mureș.

El a prezentat, de asemenea, viziu­nea PNL pentru buget și amendamentele depuse în domenii im­por­tante, cum ar fi infrastructura, sănătatea, educația, sistemul de pensii.
„Toate amendamentele depuse de PNL vizează dezvoltarea țării, dezvoltarea comunităților locale, inves­tiții pe termen lung și bunăstarea românilor. Din păcate, mașinăria de vot a puterii a respins aceste amendamente în bloc, fără să analizeze impactul și necesitatea lor. E deja de notorietate amendamentul prin care PNL propunea să se ia bani de la subvenția partidelor pentru a finanța masa caldă a elevilor și care a picat la votul în comisie, fiind ulterior plagiat de Liviu Dragnea și adoptat desigur”, a spus Ionel Bogdan.

Legat de buget, președintele PNL Baia Mare, Călin Bota, a declarat că este ,,nerealist, bazat pe o creștere economică nesustenabilă, care nu are nicio legătură cu realitatea eco­nomică din România și din Europa”.
Liderul PNL Baia Mare, Călin Bota a vorbit și despre impactul acestui buget la nivel de primării, unde investițiile vor fi afectate în mod negativ, după transferul cheltuielilor sociale către autoritățile locale, în baza unor promisiuni ale guvernului, promisiuni puțin credibile având în vedere că actuala putere promite multe și face puține.
„Credem că acest buget va afecta negativ inclusiv investițiile autori­tăților publice locale pentru că, în acest moment, în modul de distribuire a resurselor financiare buge­tare și ne referim aici nu doar la Taxa pe Valoare Adăugată, cât mai ales la impozitul pe venit implică foarte multe influențe din partea consiliilor județene care nu știu în ce manieră vor respecta principiile reglementărilor care au fost avute în ve­dere până acum de către adminis­trațiile financiare județene și dacă consiliile județene vor avea capacitatea de a respecta acele dispoziții legale și proceduri astfel încât principiile matematicii să primeze atunci când se face calculul resurselor necesare și a celor alocate și să nu primeze interesele de partid”, a spus Bota.

Și subiectul legat de citarea Laurei Codruța Kövesi la Secția de anchetă a magistraților a fost atins de către liberalii maramureșeni. „Întotdeau­na, PSD-ul a încercat să genereze un foc foarte mare pe dreapta ca să poată să lucreze în stânga. Aici mă refer la blocarea discuțiilor esențiale pe buget prin scandalul generat de chemarea la Parchet a doamnei Kövesi în calitate de suspect. Esen­țial este să vedem cine este pro­curorul care anchetează acest caz, un procuror celebru de la Constanța, cercetat, de altfel, penal pentru divulgarea de secrete din cadrul Parchetului. Această persoană, doamna Florea, a fost nominalizată de către ministrul Justiției pentru ocuparea funcție de procuror-șef DNA și a fost respinsă”, a spus Niculescu Ţâgârlaş.

Purtătorul de cuvânt al PNL Ma­ra­mureș a vorbit despre decizia coaliției de la guvernare de a tăia din bugetele SRI, SPP, condamnând dorința de răzbunare personală a liderului PSD, Liviu Dragnea.
„Pentru a-i face pe plac lui Liviu Dragnea s-au făcut tăieri la bugetele instituțiilor care se ocupă de sigu­ranța națională, un lucru inacceptabil într-un stat european, în care sigu­ranța și securitatea cetățe­nilor sunt primordiale”, a spus liderul liberal.

Liderii PNL Maramureș au condam­nat decizia majorității de a respinge pe bandă rulantă aproape toate amendamentele opoziției, în condi­țiile în care multe erau legate de proiecte destinate dezvoltării comunităților.

 

„Toate amendamentele depuse de PNL vizează dezvoltarea țării, dezvoltarea comunităților locale, inves­tiții pe termen lung și bunăstarea românilor. Din păcate, mașinăria de vot a puterii a respins aceste amendamente în bloc, fără să analizeze impactul și necesitatea lor. E deja de notorietate amendamentul prin care PNL propunea să se ia bani de la subvenția partidelor pentru a finanța masa caldă a elevilor și care a picat la votul în comisie, fiind ulterior plagiat de Liviu Dragnea și adoptat desigur”.

Ionel Bogdan, președintele PNL Mara­mureș.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.