• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Luni , 29 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 4 Martie , 2024

Liberalii maramureșeni sunt gata pentru alegeri. Mitru Leșe nu mai candidează

Liberalii maramureșeni au avut parte de un moment importat pentru organizație. Primarul liberal din Târgu Lăpuș, Mitru Leșe, a anunțat oficial că nu va participa la alegerile locale din luna iunie. Anunțul a fost făcut în cadrul unei conferințe de presă organizată la sediul PNL Maramureș.

 

Președintele liberalilor maramureșeni, Ionel Bogdan, a prezentat pe scurt activitatea prodigioasă a primarului liberal și l-a felicitat. Alături, la conferința de presă au fost și

Rudolf Stauder, prefectul județului, Doru Lazăr, vicepreședintele Consiliului Județean, Gabriel Ștețco, administratorul public al județului, președintele TNL Maramureș și Muntean Ioan, inspectorul general adjunct al Inspectoratului Școlar Județean, secretar general al PNL Maramureș, dar și candidatul la Primăria Târgu Lăpuș din partea PNL, tânărul Vlad Herman.  

 

„Maramureșul, prin

Mitru Leșe, a oferit astăzi una dintre cele mai importante lecții de demnitate și viziune tuturor aleșilor și politicienilor din România.

Cu capul sus, mândru și demn, dar mai ales cu misiunea îndeplinită, Mitru Leșe, primarul orașului Târgu Lăpuș, a luat decizia de a face un pas în spate în administrație. După 24 de ani în care a condus în parteneriat cu cetățenii orașul, nu va mai candida la un nou mandat. Sunt convins, nu a fost o decizie ușoară, dar și acest fapt spune multe despre ce fel de om este domnia sa. Mitru Leșe este unul dintre seniorii de bază ai PNL Maramureș. Are un cuvânt important de spus, fiind președintele PNL Târgu Lăpuș și membru în Biroul Politic Județean. Calitățile sale umane, administrative și politice i-au adus aprecierea și în rândul primarilor liberali, fiind reales liderul Ligii Aleșilor Locali. Aceste legături strânse, care s-au format în mulți ani, bazate pe încredere și respect, colaborarea pentru comunitățile pe care le reprezentăm, nu se încheie astăzi. Mitru Leșe mai are multe de spus în administrație și în politică, iar PNL Maramureș îi rămâne alături.

Cum îl știm și îl apreciem pentru asta, Mitru Leșe s-a gândit și acum la viitor. Înainte să își anunțe decizia, s-a asigurat că misiunea lui va fi continuată de un om cu aceleași valori și virtuți, un tânăr care să continue misiunea sa și să ducă dezvoltarea orașului la un nou nivel: Vlad Herman. Am discutat toate acestea în Biroul Politic Județean și susținem la nivel politic și administrativ aceste decizii.

Vlad Herman s-a alăturat Primăriei Târgu Lăpuș în 2020, fiind directorul Serviciului Public de Salubrizare, unul dintre oamenii de bază ai actualei administrații. Vine din mediul privat și a demonstrat deja că este unul dintre tinerii valoroși, demni și vizionari de care avem nevoie în administrația locală. Mulțumim din suflet, Mitru Leșe! Dumnezeu să îți ajute, Vlad Herman. Suntem alături de tine și te susținem! Împreună dezvoltăm Târgu Lăpuș! Împreună dezvoltăm Maramureșul!”, a spus președintele PNL Maramureș, Ionel Bogdan.

 

Primarul Mitru Leșe a vorbit despre decizia momentului în PNL Maramureș.

„Vine un moment în viața fiecăruia dintre noi în care avem de făcut o alegere oarecum dificilă. 24 de ani de administrație locală și 26 de ani de structură militară. Cu alte cuvinte, 50 de ani de muncă. Consider, în calitatea de militar, că trebuie să am onoare și iată că este momentul în care să fac un pas înapoi din administrația publică locală”, a spus Leșe.  El a precizat că a simțit nevoia de a face un pas în spate și de a lăsa locul tinerilor pentru a duce mai departe dezvoltarea orașului Târgu Lăpuș. În urmă cu patru ani, a adus un tânăr în cadrul primăriei, Vlad Herman, cel care s-a dovedit un bun specialist și un bun administrator. Mitru Leșe l-a prezentat pe tânărul Herman ca viitor primar de Târgu Lăpuș.

Primarul în exercițiu al orașului Târgu Lăpuș a adăugat că a reușit să atragă fonduri europene în diverse proiecte comunitare în valoare de 35 de milioane euro.

 

„Voi continua efortul început pentru implementarea proiectelor, dar şi dezvoltarea administrației locale din Târgu Lăpuș. Sunt conștient de responsabilitatea care este pe umerii mei, cu atât mai mult cu cât vin în urma unuia dintre cei mai performanți primari ai acestui județ. Cunosc în detaliu atât potențialul, cât și problemele orașului nostru, de aceea unul din proiectele de suflet și care este o certitudine că se va implementa este parcul industrial de la Târgu Lăpuș. Un parc care va genera locuri de muncă, care va crea stabilitate în ceea ce privește deplasarea tineretului, în special din zona noastră”, a spus Vlad Herman.


Dincolo de acest moment festiv, Ionel Bogdan a făcut câteva precizări cu privire la alegerile din vară.

„Ceea ce pot să vă spun sigur este că PNL va avea candidat la președinția Consiliului Județean, care va câștiga şi candidat la Primăria municipiului Baia Mare, care va câștiga primăriaˮ, a spus Ionel Bogdan. El a fost întrebat dacă are de gând să candideze pentru funcția de primar al municipiului Baia Mare, însă a răspuns că este președinte al Consiliului Județean şi nu are de gând să se „pensionezeˮ din această funcţie.

De asemenea, el a menționat că, va replica „elegantˮ unor eventuale atacuri din partea PSD în campania electorală pentru locale.

„Chiar dacă va urma o perioadă de campanie electorală, asta nu înseamnă că ne vom transforma în niște grobieni, vom rămâne eleganți şi ne vom vedea mai departe de proiecte. De principiu, nu răspund atacurilor nefondate ale adversarilor politici, însă, atunci când situația o impune, voi răspunde. Nu voi lăsa să se propage anumite informații false, aşa cum au învățat social-democraţii în școala lor comunistă, şi au învățat că, dacă repeți o minciună de mai multe ori, poate cineva o ia în serios. Cum procedează referitor la fondurile europene, unde nu vreau să fac acte de bravură, dar avem cel mai mare şi consistent portofoliu de proiecte pe care l-a avut județul Maramureș până acum, care depășește deja 600 de milioane de euro şi care va trece în acest an de un miliard de euro. Cel mai important lucru este ceea ce faci, nu ceea ce zici. Evident că vom mai şi zice. Voi răspunde elegant, aşa cum am făcut-o de fiecare datăˮ, a mai spus Ionel Bogdan.

 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.