• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 20 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 14 Februarie , 2020

Liberalii maramureşeni, raport la trei luni de guvernare

Recent, liberalii maramureşeni au prezentat presei băimărene câteva din reuşitele guvernului Orban, dar şi câteva din proiectele perioadei următoare. Au participat: preşedintele PNL Maramureş, Ionel Bogdan, secretar de stat, Călin Bota, preşedintele PNL Baia Mare şi secretar de stat, alţi membri din conducerea filialei maramureşene.

 

 

Liderul liberalilor maramu­reşeni, Ionel Bogdan a vorbit despre guvernul Orban.
„Guvernul Orban a demonstrat în cele trei luni de guvernare, prin măsurile adoptate, faptul că lucrează doar în folosul cetățenilor, pentru dezvoltarea și modernizarea Româ­niei. Demiterea guvernului Orban de către o majoritate toxică, dominată de PSD, a demonstrat, încă o dată, că alegerile anticipate reprezintă cea mai bună soluție pentru viitorul României şi când spun cea mai bună soluţie, nu cred că este doar opinia mea sau a colegilor mei, ci este inclusiv opinia majorităţii românilor din ţară, pentru că la tot ce am asistat în ultimii ani de zile, nu a fost decât un joc politicianist ieftin, orientat nu spre interesul cetăţenilor, ci spre interesul obscur al pesediştilor.
Guvernul Orban a căzut în picioare, pentru că ceea ce am făcut noi în trei luni de zile, Guvernul PSD nu a reuşit să facă în trei ani. Am avut curajul să ne asumăm răspunderea pe alegerea primarilor în două tururi, un punct foarte important în programul nostru politic, pe care îl spunem de ani de zile şi cu care sigur că pesediştii nu au fost de acord.
Practic, ceea ce am dorit noi a fost să deschidem, să lărgim democraţia, să dăm posibilitatea cetăţenilor să îşi voteze într-o majoritate covârşitoare viitorul reprezentant al comunităţii locale. Primarul este foarte important într-o comunitate locală, primarul rezolvă 80% - 90% din pro­blemele cu care se confruntă cetăţenii în viaţa de zi de zi. Noi susținem că pentru sănătatea democrației în România e necesar să organizăm cât mai repede alegeri anticipate. Aceasta este so­luția pe care Partidul Național Libe­ral o susține, pe care Preșe­dintele Klaus Iohannis o susține, și cu acest deziderat mergem mai departe”.

S-a mai discutat despre Ordonanțele de Urgență din domeniul educației, al sănătății, dar și pentru pensionarii IPEG Maramureș, care îi privește direct pe toți pensionarii mara­mu­reșeni care au activat în domeniul prospecțiunilor miniere, implemen­tează soluții așteptate ani la rând de către români, soluții care au fost amânate de toate guvernările PSD-iste și care au fost adoptate în câteva luni de echipa guvernamentală liberală.
„Ordonanțele de Urgență pe care le-am dat cu o zi înainte de moțiunea de cenzură nu sunt pentru a subjuga justiția sau pentru alte chestiuni pentru care a dat PSD-ul Ordonanțe de Urgență, ci sunt pentru a rezolva probleme urgente pe care România le are. Pensionarii de la IPEG Maramureș și Suceava sunt singurii care nu au beneficiat de recalcularea pensiilor așa cum era normal. Prin urmare, am modificat și completat Legea nr. 243/2010 privind sistemul unitar de pensii publice. Toate pensiile foștilor angajați de la IPEG Maramureș urmează să fie recalculate în cel mai scurt timp și să revenim la situația normală, pentru că acesta este rolul Guvernului”, a spus Ionel Bogdan, secretar de stat în Cancelaria Prim-Ministrului.

Al doilea secretar de stat pe care Maramureșul îl are în echipa guver­namentală, Călin Bota, a prezentat un bilanț al celor 3 luni de guvernare liberală, 3 luni cu multă muncă și implicare în proiecte importante pentru România și modernizarea ei.
„În aceste trei luni am avut curajul de a face ceea ce PSD nu a făcut în 3 ani, am făcut ceea ce e corect și esențial pentru această țară, într-un moment în care România se află la răscruce. Am arătat cum se orga­nizează alegerile astfel încât fiecare român să aibă un cuvânt de spus, să poată să voteze decent. Am adus bugetul țării la un echilibru, astfel încât să poată fi plătite și pensiile și salariile, și toate celelalte indem­nizații sociale și am construit în nici două luni de guvernare un buget rea­list. Să nu uităm că PSD a falsificat bugetul țării și nu a prevăzut sumele necesare pentru plata pensiilor și salariilor pentru ultimele luni ale anu­lui trecut. Am corectat odioasa Ordonanță 114, care a afectat grav economia României. Am eliminat supra-acciza la carburanți, pe care PSD a introdus-o. Am realizat în 3 luni ceea ce niciun guvern post-decembrist nu a realizat în sănătate. Am deschis competiția în sistemul de sănătate, în beneficiul pacienților, pentru servicii medicale mai bune. În materie de justiție și siguranță publică, PSD a scos aproape 23.000 de deținuți din pușcării, prin legea recursului compensatoriu, PNL a abrogat legea. Acestea sunt o parte din realizările celor 3 luni de guvernare în care am demonstrat că suntem dedicați intereselor românilor și că respectăm angajamentele pe care ni le-am asumat”, a spus Călin Bota.

 

 

„Practic, ceea ce am dorit noi a fost să deschidem, să lărgim democraţia, să dăm posibilitatea cetăţenilor să îşi voteze într-o majoritate covârşitoare viitorul reprezentant al comunităţii locale. Primarul este foarte important într-o comunitate locală, primarul rezolvă 80% - 90% din pro­blemele cu care se confruntă cetăţenii în viaţa de zi de zi. Noi susținem că pentru sănătatea democrației în România e necesar să organizăm cât mai repede alegeri anticipate”.
Ionel Bogdan, Președintele filialei PNL Maramureș

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.