• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 25 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 16 August , 2019

Liberalii maramureşeni cer respectarea legii la AEP

Liberalii maramureşeni au organizat o conferinţă de presă, recent, în care au prezentat câteva poziţii ferme faţă de subiecte aflate în atenţia publică.

 

La întâlnirea cu presa băi­mă­reană au fost prezenţi preşedintele filialei mara­mureşene a PNL, Ionel Bogdan, Cristian Niculescu Ţâgâr­laş, purtătorul de cuvânt al filialei şi Florin Cerneştean, secretarul ge­neral. Conferinţa de presă a fost liniştită, semn că vacanţa de vară a fost binevenită. Liberalii maramu­reşeni se pregătesc pentru bătăliile electorale din această toamnă.

Primul subiect abordat a fost cel cu privire la nenorocirea de la Caracal.
„Evenimentele de la Caracal, care au îngrozit o țară întreagă, arată clar că statul român a eșuat, că instituțiile nu mai sunt în slujba cetățenilor și că deprofesionalizarea instituțiilor statului a atins cote alarmante. Consider că toți suntem responsabili de această situație, întreaga clasă politică, deoarece am permis ca vreme de 30 de ani să ajungem la un stat care nu mai funcționează așa cum trebuie, nu mai acționează în interesul cetățenilor săi. Situația este extrem de gravă pentru că românii și-au pierdut încrederea în capacitatea statului de a-i apăra, de a le oferi siguranță copiilor lor. Cum putem rezolva lucrurile? Desigur, nu prin declarații politice, așa cum face premierul Dăncilă, care ne cere cu seninătate să avem în continuare încredere în Poliția Română. E nevoie de măsuri ferme și de reconstrucția statului, pe bază de profesionalism, de valoare și de încredere.
Trebuie rezolvată de urgență revizuirea legislației în privința sistemului de localizare și intervenție rapidă pentru situații de urgență, precum și o mai bună coordonare între instituțiile de ordine publică și cele cu rol de anchetă”, a spus Ionel Bogdan.

Liderul liberalilor maramureşeni a vorbit şi despre Autoritatea Elec­torală Permanentă (AEP) unde au avut loc modificări la conducerea instituţiei.
„În contextul alegerilor prezi­den­țiale din această toamnă, PSD se pregă­tește să controleze total Autoritatea Electorală Per­manentă, insti­tuția care orga­nizează și supra­ve­ghează pro­­cesul electoral.
Șeful instalat de PSD în fruntea AEP, Constantin Mituleţu-Buică, un om obedient stăpâ­nilor care
l-au numit în funcție, i-a schimbat peste noapte, fără avizul birou­rilor permanente reunite ale celor două Camere, așa cum prevede legea, pe directorii din instituţie care s-au împotrivit ordinelor de partid.
Noi, liberalii, am solicitat preșe­dintelui AEP încetarea acestui abuz, retragerea de urgență a ordinelor emise și readucerea pe funcțiile de conducere a directorilor demiși, Gabriel Saucă și Cristian Petraru. De asemenea, am cerut și celorlalte partide parlamentare să susțină solicitarea noastră de respingere a avizelor cerute de șeful AEP Parlamentului”, a spus Ionel Bogdan.

 

„În contextul alegerilor prezi­den­țiale din această toamnă, PSD se pregă­tește să controleze total Autoritatea Electorală Per­manentă, insti­tuția care orga­nizează și supra­ve­ghează pro­­cesul electoral. Șeful instalat de PSD în fruntea AEP, Constantin Mituleţu-Buică, un om obedient stăpâ­nilor care l-au numit în funcție, i-a schimbat peste noapte, fără avizul birourilor permanente reunite ale celor două Camere, așa cum prevede legea, pe directorii din instituţie care s-au împotrivit ordinelor de partid”.
Ionel Bogdan, președintele filialei maramureșene a PNL

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.