• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 26 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 23 Aprilie , 2018

Liberalii maramureșeni au ieșit la atac!

Președintele filialei, Ionel Bog­dan, a vorbit despre situația primarilor liberali maramu­re­șeni și despre presiunile la care sunt supuși de primarii puterii.

„Am avut o serie de întâlniri regionale cu organizațiile locale ale PNL Maramureș. Ne-am întâlnit cu colegii noștri din Baia Mare, Gârdani (zona Codru), Copalnic (zona Fisculaș-Chioar), Poienile Izei, Săcel (zona Vișeu-Borșa), Sighetu Marmației.
Discuțiile au vizat atât problemele interne, organizatorice, cât și probleme generate de abuzurile unor primari ai puterii, care nu înțeleg regulile democrației și care încearcă prin toate mijloacele să elimine vocea opoziției.
Un exemplu în acest sens este primarul din Botiza, care le taie indemnizațiile consilierilor locali ai PNL și care nu le ia în considerare ședințele de comisii. Un alt abuz al primarului este punerea tuturor consilierilor liberali într-o singură comisie.
În urma acestor discuții cu colegii libe­rali, s-a conturat nevoia constituirii unei comisii specializate pe control administrativ, menită să ajute consilierii liberali în cadrul administraţiei publice, pentru a ataca în contencios administrativ astfel de decizii abuzive și pentru a bloca comportamentul discreționar al prima­rilor. Comisia va fi formată din membrii PNL cu experiență în domeniul juridic, economic și în administrație”, a spus Ionel Bogdan.
El a vorbit și despre situația românilor care lucrează în străinătate, ce se poate să fie obligați a justifica cu acte proveniența banilor pe care îi trimit acasă. Este vorba de sume mai mari de o mie de euro.
Un proiect de lege aflat deja pe circuit la Oficiul pentru Combaterea Spălării Banilor prevede că românii care trimit acasă sume mai mari de 1.000 de euro trebuie să justifice cu documente proveniența lor, în caz contrar riscând confiscarea banilor și amenzi de până la 150.000 de lei, au explicat liberalii maramureșeni.
„Avem 4 milioane de oameni care au părăsit această țară, în ultimii 10 ani. Acum, am văzut cu toții, stupefiați, că Ministerul de Finanțe va veni cu un proiect de lege care să condiționeze transferurile mai mari de 1.000 de euro din străinătate, adică de la românii noștri din străinătate la românii noștri din țară, să-i condiționeze de o justificare foarte serioasă a provenienței ba­nilor. Acum, eu vreau să întreb, cum o să justifice proveniența banilor românii care merg sezonier în străinătate? Cum o să justifice toți cei 4 milioane de români care sunt plecați în străinătate proveniența banilor, bani pe care îi trimit acasă și de care ne bucurăm cu toții, pentru că acești bani intră în economia românească”, a spus Bogdan.
La rândul său, Felician Cerneștean a abordat același subiect.
„Impozitele și taxele pe care ei le plătesc acolo, să mai plătească după ce mai vin și aici, mi se pare o adevărată bătaie de joc. Ei nu au făcut altceva decât să împovăreze cu taxe și impozite această țară și să îi mai nenorocim și pe acei oameni care trimit bani acasă? Mai bine ar face comisii care să ancheteze cum sunt exploatați oamenii în străinătate. Vezi anumite zone din Italia și Germania în care oamenii au fost duși pe plantații, au muncit ca negrii și până la urmă nu au fost plătiți. Ceea ce încearcă ei să facă mi se pare un atentat asupra siguranței cetățenilor”, a spus Cerneștean.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.